12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalA noua zi de proteste anti-vaccin în Noua Zeelandă

A noua zi de proteste anti-vaccin în Noua Zeelandă

Miercuri, pentru a noua zi, sute de oameni au ieșit la proteste anti-vaccin în Noua Zeelandă. Aceștia au ignorat avertismentele polițiștilor potrivit cărora vehiculele lor vor fi remorcate dacă nu pleacă.

Pretinzând că s-au inspirat din demonstrații similare impuse de camionerii din Canada, protestatarii au blocat, de asemenea, mai multe străzi din Wellington. Un oficial de poliție a declarat că s-au făcut unele progrese în colaborarea cu liderii protestului. Aproximativ o duzină de mașini au plecat în mod voluntar.

Proteste anti-vaccin în Noua Zeelandă

Marți a fost emis un ultimatum pentru șoferi de a se muta sau a risca să li se confiște vehiculele. Timp de nouă zile, aceștia au blocat mai multe drumuri din jurul parlamentului „Beehive” din Wellington, cu camioane, dube și motociclete. De asemenea, au tăbărât pe peluzele din fața clădirii distinctive.

“Astăzi a existat un aflux de protestatari în Parlament, inclusiv copii. Cu toate acestea, mulțimea a fost ordonată”, a declarat reporterilor comisarul adjunct de poliție Richard Chambers, estimând că erau aproximativ 450 de vehicule care blocau locul.

Chambers a adăugat că situația este una dificilă și trebuie ca autoritățile să fie atente la tacticile pentru diminuarea manifestațiilor.

Protestul a început ca o poziție împotriva mandatelor de vaccinare împotriva COVID-19. Cu toate acestea, demonstrațiilor li s-au alăturat și grupurile care cer încetarea restricțiilor pandemice. De asemenea, unii au atras atenția asupra altor probleme sociale, cum ar fi cenzura și drepturile comunității etnice maori. În apogeul protestului, s-a estimat că mii de manifestanți sunt implicați.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă