26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalA MURIT fostul director al cotidianului Le Monde, André Fontaine

A MURIT fostul director al cotidianului Le Monde, André Fontaine

André Fontaine, fostul director al cotidianului francez Le Monde, a murit duminică, la Paris, la vârsta de 91 de ani, a anunţat această publicaţie într-un comunicat postat pe site-ul ei, informează AFP, potrivit Mediafax.

André Fontaine a preluat conducerea cotidianului Le Monde în ianuarie 1985, la vârsta de 63 de ani, după ce fusese succesiv reporter, şef de departament, redactor-şef şi editorialist. A părăsit conducerea ziarului în anul 1991.

Născut pe 30 martie 1921, la Paris, André Fontaine a fost fiul unui comerciant. A lucrat mai întâi la săptămânalul catolic Temps Présent, înainte de a fi remarcat de Hubert Beuve-Méry, pe atunci directorul cotidianului Le Monde.

Numit în funcţia de şef al departamentului Externe în 1951, a fost promovat redactor-şef în 1969. A ajuns directorul acestei publicaţii în ianuarie 1985, într-o perioadă în care cotidianul Le Monde înregistra pierderi.

André Fontaine a atins limita de vârstă pentru pensionare în 1990, după ce a redresat finanţele ziarului, şi şi-a văzut mandatul prelungit, întrucât patronii publicaţiei franceze nu s-au pus de acord în privinţa succesiunii sale. A fost în cele din urmă înlocuit de Jacques Lesourne, în 1991.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă