5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalA murit autorul cunoscutei piese "Cine se teme de Virginia Wolf". Edward...

A murit autorul cunoscutei piese “Cine se teme de Virginia Wolf”. Edward Albee avea 88 de ani şi multe probleme de sănătate

Dramaturgul american Edward Albee, câștigător al premiului Pulitzer şi autor al cunoscutei piese “Cine se teme de Virginia Wolf”, a murit vineri la Montauk, în apropiere de New York, în urma unor probleme de sănătate, relatează presa americană, citată de agenția DPA, preluată de Agerpres.

Albee, 88 de ani, a fost probabil cel mai cunoscut dramaturg american, ”Who’s Afraid of Virginia Wolf” și ”A Delicate Balance” fiind operele sale cele mai cunoscute, scrie DPA.

Scriitorul Edward Albee s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate după operația la inimă din 2013. Înainte de efectuarea operației Albee a lăsat un bilet care să fie făcut public doar la momentul morții sale: ”Către voi toți care ați făcut ca viața mea să fie extraordinară, atât de captivantă și plină, vă transmit mulțumirile mele și toată dragostea mea”.

Opera sa cea mai cunoscută ”Who’s Afraid of Virginia Wolf” (1962) a fost adaptată pe marele ecran în 1966 cu Richard Burton și Elizabeth Taylor în rolurile principale, în regia lui lui Mike Nichols.

Albee a câștigat premiul Pulitzer pentru fiecare din operele: ”A Delicate Balance” (1967), ”Seascape” (1975) și ”Three Tall Women” (1994).

”Edward Albee a fost inima dramaturgiei americane. A fost sufletul nostru, conștiința noastră. A protejat forma noastră de artă mai mult decât oricare alt scriitor pe care îl cunosc”, a spus David Crespy, prietenul lui Albee și profesor de literatură la Universitatea din Missouri.

Cele mai citite

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...
Ultima oră
Pe aceeași temă