9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternațional2500 de participanți la o petrecere ilegală de Revelion au sfidat autoritățile...

2500 de participanți la o petrecere ilegală de Revelion au sfidat autoritățile în Franța

Evenimentul underground a provocat îngrijorare cu privire la potențialul său extrem de plauzibil de a răspândi coronavirusul, au declarat vineri autoritățile franceze.

Tinerii au organizat petrecerea ilegală în Lieuron, la sud de Rennes, în Bretania, în ciuda intervenției organelor de ordine publică, se arată într-o declarație a prefecturii locale. După revelion, mulți continuau să petreacă în cursul zilei de ieri, în timp ce un cordon sanitar de izolare a fost format în jurul locației.

Jandarmii locali au încercat, potrivit autorităților, să prevină acest eveniment, dar s-au confruntat cu o ostilitate acerbă din partea multor petrecăreți, care au incendiat unul dintre vehicule și au aruncat cu sticle și pietre în efectivele de intervenție. Cei prezenți veniseră la petrecere din toată Franța și chiar din străinătate.

Astfel de adunări în masă sunt strict interzise în toată Franța pentru a preveni răspândirea Covid-19. În plus, în acest moment, evenimentele similare, chiar și în format restrâns, sunt restricționate în privința desfășurării până la ora 20:00, măsura nefiind suspendată pentru Anul Nou și aplicându-se în toată țara.

Autoritățile au spus că petrecerea rave a avut loc într-un depozit gol aparținând unei companii de depozitare. Procurorii au deschis o anchetă cu privire la organizarea ilegală a unei adunări muzicale și violența premeditată împotriva persoanelor aflate în exercițiul autorității.

În orașul Marsilia, forțele de poliție au pus capăt unei petreceri ilegale la care luau parte aproximativ 300 de persoane. Peste 150 de persoane au fost sancționate, iar cei trei organizatori suspectați au fost arestați.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a declarat că 132.000 de polițiști au fost desfășurați în toată Franța pentru sărbătorile de Anul Nou pentru a asigura securitatea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă