11.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăHealth & FitnessIată ce poți face dacă bebelușului tău nu îi plac băile

Iată ce poți face dacă bebelușului tău nu îi plac băile

Baia bebelușului nu are doar scopul de a-l curăța, ci ar trebui să fie un moment plăcut, relaxaNt. Cu toate acestea, foarte mulți bebeluși nu se simt confortabil în timpul băiței.

Dacă bebelușul tău plânge foarte mult în timp îmbăierii, atunci pot exista mai mulți factori care îi creează disconfort.

Bebelușul nu se teme de apă, deci acesta nu este cu siguranță un motiv. De aceea, este importantă să iei în calcul mai mulți factori, să faci anumite schimbări și să vezi ce anume îi provoacă disconfortul.

Asigură-te înainte de toate că ai la îndemână toate instrumentele necesare pentru baie, precum o cădiță confortabilă și prosoape de baie bebelusi de pe DROOL.RO, foarte moi, pentru momentul de după baie. În acest fel, îl vei obișnui, în curând că totul este confortabil, plăcut și că este în siguranță.

Alege momentul oportun

Alegerea momentul potrivit este unul dintre cele mai elementare aspecte, atunci când îi faci băiță puiului tău. Da, s-ar putea să încerci să te ții de un program, însă, cel mai bun lucru este să nu fii prea strică cu aceste ore.

Observă dacă puiul tău este în cea mai bună stare, este hrănit și odihnit. Astfel vei fi sigură că nu îi vei crea și mai mult disconfort.

Folosește-te de orice îi oferă mai mult confort

Pentru ca puiul tău să nu simtă baia ca pe ceva stresant, este important să îi asiguri cele mai bune condiții, în care el să se simtă pur si simplu formidabil. Folosește o cădiță cu sport sa achiziționează suporți speciali conceputi pentru baita.

Descoperă temperatura optimă a apei

Există o temperatură standard recomandată de medici pentru baia bebelusului, care se referă la temperatura de 37 -38 grade Celsius. Totuși un grad contează și ar putea să fie prea mult sau prea puțin pentru puiul tău.

Este esențial să încerci ambele variante și să vezi în care se simte confortabil.

Asigură o temperatură optimă a spațiului

Nu doar temperatura apei contează în timpul îmbăierii ci și a atmosferei. Și aici, trebuie să te asiguri că nu este prea frig sau prea cald.

O temperatură ideală ar fi cea între 22 și 25 de grade Celsius, indiferent că alegi să îi faci baia în camera lui, în dormitor sau în baie.

Distrage-i atenția cu cântece sau conversatii

Baia poate fi cel mai plăcut moment pentru puiul tău, doar pentru că îi acorzi atenție și toată iubirea ta. Este un moment de conexiune iar acesta ar trebui să fie, exact așa. Puiul tău simte, dacă ești în primul rând, tu confortabilă și te bucuri de acest moment.

Așadar, chiar dacă poate fi copleșitor la început, încearcă să te bucuri de moment, să fii acolo, prezentă pentru el, vorbește cu el, cântă-i. Vei știi ce ai de făcut, intuitiv. Nu te stresa. Nu pune presiune pe tine.

Oferă-i tot ce are nevoie la final

Asigură-te la final, că îi oferi în continuare confort, căldură și o atmosferă moale și pufoasă. În acest fel, el va percepe totul ca un moment extrem de plăcut, iar la următoare baie, s-ar putea să fie pur și simplu, mai fericit.

Cele mai citite

Veste proastă pentru românii cu credite. IRCC la 3 luni a ajuns la 5,98%

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, a ajuns la valoarea de 5,98% pe an, în urcare faţă de cel...

Percheziții de amploare la persoane care au cazat fictiv refugiați ucraineni. Prejudiciul depășește 2 milioane de euro

Peste 200 de percheziţii au loc în acest moment într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă