9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPRZece sfaturi utile pentru a face exerciţii pe caniculă

Zece sfaturi utile pentru a face exerciţii pe caniculă

În zilele toride de vară nu trebuie să renunţi la rutina de exerciţii zilnice doar pentru că este prea cald sau transpiri prea mult. În loc să foloseşti căldura ca pe o altă scuză pentru a nu face antrenament, trebuie să îţi foloseşti inventivitatea pentru a îmbina activităţile de vară cu fitness-ul, spun specialiştii de la health.com.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te menţii în formă pe timp de vară.

1. În zilele călduroase de vară trezeşte-te devreme pentru o sesiune de yoga.

2. Pe timp de vară, este o idee bună să te antrenezi în sală unde există aer condiţionat şi poţi să faci exerciţii mai dificile fără să transpiri în mod excesiv.

3. Tenisul este unul dintre sporturile pe care le poţi practica cu plăcere în timpul verii. Dacă totuşi este prea cald, te poţi muta în sală.

4. Profită de ploile calde de vară pentru a face jogging. Alergatul prin ploaie este distractiv şi răcoritor şi te energizează pentru întreaga zi.

5. Exerciţiile în piscină sunt o bună modalitate de a slăbi şi în acelaşi timp de a te răcori pe timp de vară. Vorbeşte cu câţiva prieteni şi mergeţi împreună la o şedinţă de aqua gym şi vă veţi distra cu siguranţă.

6. Petrece o zi pe săptămână într-un parc acvatic de distracţii. În felul acesta vei fii activ toată ziua şi te vei răcori în apă din piscină. Nici nu o îţi dai seama că te antrenezi.

7. Plănuieşte împreună cu un amic un mini triatlon: 20 de minute de alergare, 30 de minute de ciclism şi apoi încheie cu câteva ture de bazin pentru a te răcori la sfârşit.

8. Sesiunile lungi de cumpărături în mall-urile răcoroase sunt o bună modalitate de a face mişcare vara. Mersul pe jos are numeroase beneficii asupra corpului. În plus, poate vezi ceva drăguţ să îţi cumperi.

9. Găseşte un loc răcoros unde te poţi antrena, precum un parc cu lac sau o pădure de la marginea oraşului. La umbră, căldura este mai uşor de suportat ş vei putea să faci exerciţii în voie.

10. De la fotbal şi până la alergat, sunt multe modalităţi de a face sport pe timp de noapte. Găseşte un teren de sport cu nocturnă în apropiere de casă pentru a te putea antrena fără să simţi razele soarele arzător de vară.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă