Consumul de vin rosu poate incetini procesul de imbatranire celulara, insa este nevoie de cel putin 15 de sticle de vin in fiecare zi pentru a alunga ridurile, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Göteborg, informeaza express.co.uk, citat de Mediafax.
Un studiu efectuat de cercetatorii suedezi de la Universitatea din Göteborg a stabilit ca resveratrolul, o substanta din vinul rosu, poate sa distruga celulele care provoaca procesul de imbatranire. Insa cantitatea de vin necesara pentru a eficientiza acest proces presupune un nivel atat de mare de alcool incat ar putea sa-i ucida pe pacienti inainte ca acestia sa moara din cauza imbatranirii celulare.
Cercetatorii suedezi au studiat proprietatile resveratrolului pentru a determina felul in care aceasta substanta influenteaza procesul de imbatranire. Ei s-au concentrat asupra drojdiei, ale carei celule au fost eficiente impotriva proteinelor daunatoare ce provoaca procesul de imbatranire.
Profesorul Thomas Nystrom, coordonatorul studiului, a declarat: "Resveratrolul se gaseste in vinul rosu si in alte produse si el poate sa controleze ritmul de imbatranire. Insa o persoana ar trebui sa bea foarte mult vin rosu pentru ca aceasta substanta sa aibe efect, probabil intre 15 si 100 de sticle de vin rosu intr-o singura zi, ceea ce reprezinta o cantitate pe care nimeni nu o poate asimila". In opinia cercetatorului suedez, aceste descoperiri sunt foarte importante, deoarece ele pot fi folosite in tratamentul maladiilor ce apar la varsta a treia.