10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăGDPRUnele jucării le pot provoca alergii celor mici

Unele jucării le pot provoca alergii celor mici

I-am dat cu Baneocin şi nu îi trece. Ce ar putea fi şi ce aş putea să fac?

Cel mai probabil, este vorba despre o reacţie alergică. Poate fi de la alimente, de la îmbrăcămintea pe care o poartă, de la un anume medicament, de la jucării sau de la dezinfectantul cu care curăţaţi jucăriile. Vă sfătuiesc să consultaţi un medic dermatolog de copii. Un astfel de specialist găsiţi la Spitalul Clinic Colentina, Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului, dar şi în policlinici. Prin observaţie sau cu ajutorul unor teste, dermatologul va pune un diagnostic exact şi îi va prescrie copilului fie medicamente antialergice, fie o cremă specială.

 

Irina: Am un copil de un an. Aş putea să-i dau ficat de pui? Cum să i-l prepar?

La această vârstă copilul poate să mănânce fără pro­bleme ficat de pui. Cel mai bine este să îl fierbeţi, să îl pasaţi şi să îl amestecaţi cu piure din cartofi. O altă variantă ar fi să îl prăjiţi în puţin unt. Nu doar ficatul de pui conţine fier, ci şi carnea roşie de vită, pe care o puteţi fierbe sau frige. Carnea de vită are chiar mai mult fier decât ficatul. La această vârstă copilul poate asimi­la fier şi din legume verzi, spanac, ştevie. Acestea din urmă trebuie spălate bine, fierte şi preparate sub forma unui piure.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă