16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăGDPRUn vaccin promitator impotriva dependentei de cocaina, conceput in SUA

Un vaccin promitator impotriva dependentei de cocaina, conceput in SUA

Un vaccin impotriva dependentei de cocaina a avut rezultate promitatoare in timpul testelor efectuate pe subiecti umani, au anuntat autorii acestuia, o echipa de cercetatori de la Universitatea Yale si Baylor College of Medecine (SUA), citat de Mediafax.

Oamenii de stiinta spun ca vaccinul lor contribuie la reducerea cantitatii de droguri consumata de fiecare voluntar si la cresterea numarului de anticorpi din organism care anihileaza actiunea cocainei, inainte ca aceasta sa ajunga la nivelul creierului si sa declanseze efecte euforizante.

In cursul testelor clinice efectuate timp de sase luni de cercetatorii americani, vaccinul a determinat producerea unei cantitati de anticorpi suficienta pentru a bloca efectele drogului in cazul a 38% dintre subiecti.

In cadrul acestui grup, consumul de cocaina a scazut semnificativ, iar o parte dintre voluntari au renuntat definitiv la aceasta substanta.

Insa, efectele vacinului nu au durat mai mult de doua luni.

"Un tratament optim ar implica, fara indoiala, vaccinari repetate pentru mentinerea unui nivel adecvat de anticorpi", au explicat autorii acestui studiu, publicat in editia din luna octombrie a revistei Archives of General Psychiatry.

Principalul autor al studiului, Thomas Kosten, lucreaza la elaborarea unui vaccin impotriva dependentei de cocaina de peste 15 ani.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 115 persoane dependente de cocaina, din care 58 au fost vaccinate si 57 au primit un placebo.

SUA reprezinta cea mai importanta piata de desfacere pentru cocaina din lume, dependenta afectand circa 1,6 milioane de persoane din aceasta tara.

Traficul cu cocaina provenind din Mexic a provocat o explozie a violentei in aceasta tara.

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă