6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăGDPRUn nou adevar despre vinul rosu: dauneaza sanatatii

Un nou adevar despre vinul rosu: dauneaza sanatatii

Sute de studii savante efectuate de-a lungul anilor au conchis ca vinul rosu este benefic sanatatii. Diferite erau doar binefacerile licorii divine, asa cum le evaluau cercetatorii. A venit apoi, recent, randul vinului alb, despre care s-a spus, tot pe baza stiintifica: face bine organismului. Desigur, indiferent de culoarea vinului, sfatul expertilor era: a se consuma cu moderatie.
Iata insa ca specialisti parizieni in domeniul medical – culmea, chiar din patria vinului rosu de calitate – au confectionat un ac gata sa gaureasca balonul unanimitatii privind foloasele aduse de vin sanatatii. Concluzia lor socanta este urmatoarea: consumarea unui singur pahar de vin in fiecare zi (sau un tap de bere, sau o tarie mica) face sa creasca probabilitatea imbolnavirii de cancer cu 168 la suta- sau a cancerului de colon cu 9 procente!

Profesorul Dominique Maraninchi, presedintele Institutului National de Cancer, de la Paris, a afirmat chiar ca cel mai mult rau il fac dozele mici de vin baute zilnic. – si ca nu exista nici un prag, oricat de mic, sub care consumul de vin sa fie benefic sanatatii.

Studiul contrazice flagrant numeroase alte studii potrivit carora antioxidantii din vinul rosu, departe de a spori riscul de cancer, il reduc, si ca un pahar de vin cotiidian e bun pentru ficat.

Un alt studiu, publicat anul trecut in revista medicala Neurology, conchide ca in cazul bautorilor de vin in cantitati mici, maladia Alzheimer se instaleaza cu 85 la suta mai incet decat la abstinenti.

Marea Britanie se plaseaza pe locul 10, in topul mondial al tarilor, dupa criteriul consumului de alcool, cu 12 litri de alcool pur pe gatlej de locuitor, intr-un an. Pe locul intai se afla Luxembourgul, cu 16 litri. Pe locurile urmatoare se gasesc Republica Irlanda, Ungaria si Republica Moldova, cu aproximativ 14 litri.

Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă