11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăGDPRUleiul de usturoi poate reduce efectele adverse ale chimioterapiei

Uleiul de usturoi poate reduce efectele adverse ale chimioterapiei

Uleiul de usturoi poate încetini fenomenul de scădere a numărului leucocitelor din sânge provocat de chimioterapie şi radioterapie, tratamente utilizate pentru eliminarea tumorilor canceroase, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, potrivit Mediafax.

Rezultatele acestui studiu, realizat pe şoareci, arată că uleiul de usturoi poate constitui un tratament complementar bun în cazul chimioterapiei şi radioterapiei, informează zeenews.com.

Principiul chimioterapiei este de a distruge celulele suşă care, în interiorul tumorii, sunt singurele capabile să se reproducă nedefinit. Toate medicamentele anticancer folosite în chimioterapie au o toxicitate mai mare sau mai mică, putând afecta formula sangvină, pielea, părul sau alte organe.

În funcţie de boală sau de stadiul acesteia, chimioterapia poate fi curativă, adică să aibă ca finalitate vindecarea organului bolnav, sau complementară actului chirurgical sau radioterapiei.

Radioterapia constă în utilizarea radiaţiilor ionizante în tratamentul anumitor boli, îndeosebi al cancerelor.

Usturoiul are numeroase efecte benefice asupra organismului, fiind utilizat de sute de ani pentru vindecarea unui număr mare de boli, de la răceală şi afecţiuni respiratorii la ciumă. Potrivit unor studii anterioare, uleiul de usturoi are capacitatea de a repara ţesuturile cardiace şi de a stopa evoluţia tumorilor. Tonifiant şi antiseptic, antibiotic natural, diuretic, usturoiul are capacităţi anticoagulante şi este bun, printre altele, şi în cazul bolilor de ficat şi biliare.

Noul studiu a fost publicat în Journal of Food Science, al Institute of Food Technologists.

Cele mai citite

Avocatul Alexandru Mușătoiu – Locul 1 în ranking-urile juridice din vestul țării

Cabinetul de avocatură Alexandru Mușătoiu din Timișoara obține în 2023 Locul 1 în clasamentele Șoimii Legii și distincția Gold pentru județul Timiș, după ce a...

Sondaj Avangarde: 53% dintre români – de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu localele

Peste jumătate dintre români - 53% - se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...
Ultima oră
Pe aceeași temă