6.4 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăGDPRTrei idei pentru motivarea angajaților (P)

Trei idei pentru motivarea angajaților (P)

Motivarea salariaților reprezintă una dintre cele mai provocări pentru angajatorii de pe piața locală. Companiile din România, au devenit, în ultimii ani, din ce în ce mai inventive când vine vorba de beneficiile acordate angajaților lor, în încercarea de a-i păstra pe salariați cât mai motivați la job. Astfel, de la beneficiile clasice, precum tichetele de masă, asigurările private de sănătate sau abonamentele la sală, companiile au făcut trecerea către altfel de recompense – săli de jocuri la serviciu și chiar vacanțe plătite pentru întreaga familie. De regulă, beneficiile oferite de companiile din România salariaților lor sunt de două tipuri: lunare și ocazionale. În categoria beneficiilor lunare intră, de exemplu, tichetele de masă. În schimb, beneficiile ocazionale pot fi foarte variate.

Dacă lucrezi într-un departament de resurse umane sau ești antreprenor, iată câteva idei de beneficii pe care ar merita să le iei în considerare ca să-ți motivezi suplimentar salariații din organizație.

Mașină de serviciu

Mașina de serviciu este un beneficiu pe care companiile  îl acordă doar salariaților de pe poziții manageriale sau din departamentul de vânzări. Ce ar fi dacă ai extinde aceste beneficiu și către alți angajați performanți? O poți face foarte simplu, dacă apelezi la o firmă specializată pe servicii de tip leasing operațional, o soluție modernă de optimizare a costurilor cu flota auto. Leasingul operațional îi oferă posibilitatea unui angajator să se folosească de o flotă de mașini, fără să fie nevoit să cumpere autovehiculele în cauză. Astfel, bugetul companiei nu are de suferit, iar salariații performanți primesc un beneficiu suplimentar.

 

Training personalizat

 

Accesul la programe de dezvoltare profesională se numără printre cele mai apreciate beneficii de către salariații din România. Prin urmare, acordă o mare atenție traingurilor, deoarece ele sunt niște instrumente excelente atât pentru retenția, cât și pentru motivarea suplimentară a angajaților. Cel mai bine ar fi să apelezi la un furnizor extern de programe de formare profesională, care să poată să-ți ofere traininguri personalizate, conforme cu așteptările tale și ale oamenilor din organizație. Un training este foarte util pentru angajații care își doresc să învețe o limbă străină, să comunice mai eficient cu clienții sau să ofere un feedback constructiv. Totodată, un training potrivit ajută salariații să înțeleagă mai bine ce presupun managementul schimbării și procesele decizionale.

 

Cadouri amuzante

 

O altă idee pe care ai putea să o pui foarte ușor în practică dacă vrei să-ți motivezi suplimentar angajații este să le oferi, din când în când, anumite cadouri amuzante, precum o cană cu funcție de autoamestecare, o pernă cu telecomandă sau un sticker auto. Asemenea cadouri nu doar că vor fi apreciate de angajații care le primesc, dar vor contribui la crearea unei stări mai bune în toată organizația.

 

 
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă