26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăGDPRTratament genetic anticancer

Tratament genetic anticancer

Cercetatorii britanici au anuntat descoperirea unei metode noi de deplasare in organism a genelor anticancer, intr-o maniera selectiva, acestea distrugand doar celulele canceroase, cu ajutorul nanotehnologiei. Aceasta metoda a fost testata in laborator pe soareci si urmeaza sa fie testata pe subiecti umani in aproximativ doi ani.

Daca rezultatele vor fi bune, acesta va reprezenta cel mai eficient mecanism de deplasare a genelor anticancer in organismul uman. Cercetatorul britanic Andreas Schatzlein, de la School of Pharmacy din Londra, autorul acestui studiu, a declarat ca a fost pentru prima oara cand nanoparticulele au fost directionate catre tumorile canceroase intr-o maniera atat de selectiva.

Potrivit Mediafax, echipa de cercetatori a introdus genele anticancer in cateva nanoparticule, care au actionat doar asupra celulelor canceroase si nu au afectat in niciun fel celulele sanatoase. Odata administrate, aceste gene au fortat celulele bolnave sa produca proteinele care distrug cancerul.

Aceasta metoda poate fi extrem de folositoare persoanelor care sufera de forme de cancer inoperabile, mai ales atunci cand tumorile se afla in apropierea organelor vitale, precum creierul sau plamanii. Rezultatele acestui studiu au fost publicate in editia online a revistei Cancer Research.

Terapia genetica este considerata o metoda foarte promitatoare pentru tratarea cancerului si a altor maladii, dar, pana in prezent, deplasarea genelor prin organism pana la locul in care trebuie sa actioneze a constituit un impediment major.

Cele mai citite

Supradoza de siguranță

Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă...

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți asupra noilor infracțiuni, legate de criminalitatea informatică

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți pentru a putea contracara noile amenințări de criminalitate informatică, cum ar fi cele legate de moneda virtuală și...

“Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc”, estimează Ludovic Orban

"Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc", estimează Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, referindu-se la candidatul PSD - PNL la funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă