20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPR“Tigarile” electronice pot fi letale pentru copii

“Tigarile” electronice pot fi letale pentru copii

Tigarile electronice, care pot ajunge in posesia copiilor fie in tarile unde se vand “la liber”, fie acasa, atunci cand aceste mici aparate destinate combaterii fumatului sunt lasate la indemana celor mici.

Inventatorii “e-tigaretelor” si-au propus sa creeze o alternativa sanatoasa la fumatului tutunului. Intr-adevar, cei care folosesc aceste mici aparate electronice care imita forma unei tigarete nu inhaleaza nici gudroane, nici monoxid de carbon. In schimb, ele contin pana la 18 miligrame de nicotina lichida. Daca un copil inghite din greseala acest lichid, gestul sau se poate dovedi fatal. Se considera ca pentru un copil sub 10 ani, chiar o doza de nicotina de 10 miligrame este letala.

Unele organizatii care militeaza impotriva fumatului afirma ca nu li s-au pus la dispozitie dovezi din care sa rezulte ca e-tigaretele sunt sigure. “Testarile nu s-au incheiat inca” – subliniza un reprezentant al organizatiei Ash, citat de BBC. Organizatia Mondiala a Sanatatii mentioneaza la randul ei faptul ca nu exista suficiente studii asupra efectelor utilizarii acestor aparate. Publicatia britanica The Daily Mail citeaza urmatoarea precizare facuta de Jason Cooper, director executiv al companiei Electronic Cigarette: s-au facut experimente pe soareci, dar nu si pe oameni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă