32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăGDPRTerapia prin alcool ar putea fi eficienta in cazul loviturilor la cap

Terapia prin alcool ar putea fi eficienta in cazul loviturilor la cap

Alcoolul administrat in doze potrivite ar putea fi un remediu eficient in cazul persoanelor care au suferit rani la cap, putand contribui la oprirea hemoragiilor si a inflamarii, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, citat de BBC News online, transmite Mediafax.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au suferit o trauma la cap in timp ce aveau alcool in sange prezinta mai putine probabilitati de a deceda. Potrivit acestora, o posibila explicatie ar fi faptul ca alcoolul diminueaza reactia de inflamare a organismului in cazul unei rani. Insa acestia au subliniat faptul ca alcoolul poate produce anumite complicatii de ordin medical si poate contribui la producerea unor accidente.

Expertii spun ca oamenii nu ar trebui sa interpreteze eronat rezultatele studiului si sa le considere un pretext pentru cresterea consumului de alcool.

Specialistii spun ca medicii trebuie sa ia in considerare si aceasta descoperire – administrarea de alcool pacientilor cu rani la cap poate ajuta la insanatosirea acestora. Totodata, se pare ca si cantitatea de alcool este importanta in tratament: o cantitate prea mica de alcool nu are niciun efect, una prea mare poate avea efecte negative.

Expertii considera ca doza optima de alcool – pe care nu o mentioneaza – poate contribui la oprirea sangerarii, a inflamarii si a distrugerii celulelor creierului. Totodata, ei recomanda ca acest subiect sa fie studiat mai in amanunt.

Noul studiu, care are la baza cercetari realizate pe circa 38.000 de pacienti care au suferit rani de intensitate medie si mare, este cel mai mare de acest gen.

Studiul a fost realizat de medicii de la Cedars-Sinai Medical Center, din Los Angeles, si a fost publicat in Archives of Surgery.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă