9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăGDPRSUPERSTIŢII DE ANUL NOU: Blondele nu aduc noroc pe 1 ianuarie

SUPERSTIŢII DE ANUL NOU: Blondele nu aduc noroc pe 1 ianuarie

La trecerea dintre ani, este bine să purtăm ceva roşu şi să avem bani în buzunar, ca să ne margă bine tot anul. Acestea sunt doar două dintre superstiţiile româneşti, potrivit Realitatea.net. Citeşte-le mai jos şi pe celelalte.

În noaptea de Revelion trebuie să facem gălăgie, ca să alungăm  spiritele rele.

Unii merg mai departe şi ţin în buzunar o căpăţână de usturoi, pentru ca spiritele rele să-i ocolească. În ultima zi din an şi în prima zi din cel Nou nu daţi bani cu împrumut şi nu duceţi gunoiul, pentru că vă pierdeţi norocul.

A devenit deja tradiţie ca, în noaptea de Revelion, să avem bani în buzunar, ca să ne meargă din plin în anul care vine.

Se mai spune că primul om care ne va trece pragul casei în prima zi din noul an ne va influenţa tot anul. Astfel, se spune că persoanele blonde sau roşcate aduc ghinion, în timp ce persoanele brunete aduc noroc.

La trecerea dintre ani, spun bătrânii, este bine ca fiecare să poarte o haină nouă şi ceva roşu, sau o altă culoare veselă, care să atragă energiile pozitive.

Cele mai citite

Dacă americanii ar vota acum, Donald Trump ar câștiga alegerile

Un recent sondaj evidențiază o tendință îngrijorătoare pentru Joe Biden, cu doar opt luni înainte de alegerile prezidențiale din SUA. Astfel, dacă alegătorii americani...

De ce trebuie Israelul să revizuiască versurile melodiei de la Eurovision

Israelul a fost de acord să revizuiască versurile melodiei cu care va concura la Eurovision, după ce organizatorii concursului au contestat versurile care păreau...
00:01:24

VIDEO. O mamă din Gaza și-a pierdut doi copii gemeni în urma unei lovituri israeliene la Rafah

Mama palestiniană Rania Abu Anza a plâns de durere duminică (3 martie), în timp ce își ținea în brațe gemenii, născuți și uciși în...
Ultima oră
Pe aceeași temă