19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPRStudiu: Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer

Studiu: Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer

Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare.

Mai multe studii susţineau că o dietă bogată în ulei de peşte ar putea oferi protecţie împotriva deteriorării funcţiilor cerebrale şi a Alzheimerului. Cu toate acestea, noile concluzii publicate în revista medicală Journal of the American Medical Association aruncă o umbră de îndoială în legătură cu proprietăţile acidului docosahexaenoic (DHA), un ulei din gama Omega 3.

Cercetarea, finanţată de Institutul Naţional privind Îmbătrânirea şi de către Universitatea pentru Ştiinţă şi Sănătate din Oregon, s-a bazat pe teste efectuate pe 400 bărbaţi şi femei cu vârste de circa 70 de ani şi cu o posibilă boală Alzheimer. Potrivit Agerpres, autorii studiului le-au administrat, zilnic, două grame de DHA şi capsule cu placebo celor două grupuri diferite de pacienţi, pentru a compara efectele acestui tip de ulei.

După 18 luni, au evaluat procesul de deteriorare mentală înregistrat la nivelul ambelor grupuri, rezultatele fiind aproape identice. Studiul susţine, totuşi, că nu poate fi negat complet efectul benefic al acestui tip de nutrienţi, deoarece alte cercetări au arătat că deteriorarea cerebrală începe cu zeci de ani înainte de apariţia simptomelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă