5.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăGDPRŞofranul poate distruge cancerul

Şofranul poate distruge cancerul

Medicamentul cu extract de şofran poate nimici tumorile chiar dintr-o singură şedinţă, iar efectele adverse sunt minime, scrie dailymail.

Oamenii de ştiinţă au descoperit produsul chimic din şofran care se poate transforma într-o bombă deşteaptă pentru contracararea cancerului.Ţesutul sănătos este nevătămat, astfel se reduc şansele efectelor secundare.

Primele teste pe oameni ar putea începe în mai puţin de 18 luni. Dacă va avea succes, medicamentul pe bază de şofran ar putea ajunge pe piaţă în şase-şapte ani.

Şi, spre deosebire de alte medicamente de acest gen, şofranul poate distruge cancerul de sân, de prostată, cancerul pulmonar şi cel al intestinului.

Se presupune că toate tumorile ar fi vulnerabile la medicamentul dezvoltat din această plantă, ceea ce înseamnă că şofranul ar putea deveni în curând medicamentul universal contra cancerului. Cu toate acestea, cea mai scumpă plantă din lume nu poate nimici şi cancerul sângelui (leucemia).

În testele efectuate până acum, jumătate dintre tumori au dispărut complet după o singură injecţie. Medicamentul pe bază de colchicină, un extract din şofranul tomnatic, este deocamdată într-un stadiu incipient şi a fost testat până acum doar pe şoareci. Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea Bradford sunt optimişti cu privire la acest medicament şi efectele sale în contracararea celei mai groaznice boli din lume.

Profesorul Laurence Patterson a declarat că acest medicament este efectiv o „bombă inteligentă” care poate fi administrată în mod direct oricărei tumori solide, fără să dăuneze ţesutului sănătos.

„Dacă totul merge bine, sperăm să vedem aceste medicamente utilizate ca parte dintr-o combinaţie de terapii pentru tratarea cancerului”, mai adaugă Laurence Patterson.

Colchicina este cunoscută de mult timp pentru proprietăţile ei anti-cancer, dar a fost considerată prea toxică pentru corpul uman. Pentru a dezactiva particula toxică, cercetătorii au anexat „coada” unui produs chimic la colchicină obţinând astfel efectul dorit. Odată ancorată, coada se combină cu o enzima numită MMP, care se găseşte şi în tumori.

Scoaterea enzimei activează medicamentul, care apoi atacă şi distruge vasele de sânge care furnizează tumorilor oxigen şi hrană. Cancerul utilizează vasele de sânge pentru alimentare şi răspândirea în tot corpul. Se crede că tratamentul, numit ICT2588, va combate şi mecanismul de răspândire a tumorilor.

„Aceasta este o descoperire foarte interesantă, dar e încă prea devreme să ne bucurăm, nu a fost încă testat pe pacienţii cu cancer”, consideră Henry Scowcroft, de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.

 

Cele mai citite

Peste 100000 de votanți din diaspora s-au prezentat la urne până sâmbătă, ora 15.00, la alegerile prezidențiale

Peste 104.000 de alegători s-au prezentat la urne în diaspora, până sâmbătă la ora 15,00, pentru a vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale,...

Finanțări europene de peste 1 milion de euro pentru companiile din țară. Cum pot fi accesați banii

Companiile din regiunile Sud-Est și Nord-Est ale României vor avea acces la noi linii de finanțare europeană, inclusiv granturi consistente pentru dezvoltare și deschiderea...

Sondaj: 79% dintre ruși susțin încheierea unui acord de pace cu Ucraina, cel mai mare procent de la începutul conflictului

Un sondaj recent realizat de grupul de cercetare Russian Field relevă că sprijinul pentru un acord de pace între Rusia și Ucraina a atins...
Ultima oră
Pe aceeași temă