21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPRŞocant! 50.000 de femei, obligate să-şi scoată implanturile mamare. Află de ce!

Şocant! 50.000 de femei, obligate să-şi scoată implanturile mamare. Află de ce!

Mii de femei din intreaga lume au aflat ca trebuie sa isi scoata implanturile cu silicon. Cercetatorii francezi au descoperit ca un anumit model de pungulite contine un tip de silicon care poate produce cancer.

Protezele mamare „Poly Implant Protheses” (prescurtate PIP) sunt printre cele mai ieftine de pe piata si sunt folosite in clinicile din toata lumea. Numai in Franta, 50.000 de femei si-au facut operatii cu aceste pungi, informeaza DailyMail.

Ieri, Guvernul din aceasta tara a somat toate femeile care s-au supus interventiei chirurgicale de marire a sanilor, sa isi mai faca o operatie, de data asta de scoatere a implanturilor.

Femeile carora li s-au implantat PIP-urile sufera mai des complicatii ca ruperea protezei sau deteriorarea acesteia. Aceste lucruri pot fi prevenite prin inlocuirea periodica a implanturilor„, a declarat Douglas McGeorge de la Asociatia Britanica a Chirurgilor Plastici.

Medicii au inceput sa fie ingrijorati in privinta acestor implanturi acum 18 luni, cand au observat ca un numar mare de paciente care aveau probleme cu protezele mamare fusesera beneficiarele unui astfel de implant. In urma unei investigatii efectuate pentru determinarea sigurantei produsului, s-a aflat ca acesta avea foarte multe defecte.

Cand fabricantii produsului au fost rugati sa prezinte studii referitoare la siguranta folosirii pungilor, acestia au declarat ca nu au asa ceva, pentru ca, initial, au vrut sa foloseasca substanta pentru umplerea saltelelor. S-a mai descoperit si ca unora din implanturi le lipsea un strat protector menit sa impiedice raspandirea siliconului in organism, in cazul unei rupturi.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă