20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPRSfaturi de la Michelle Obama

Sfaturi de la Michelle Obama

Arata bine, se vede ca se mentine in forma, e mereu cu zambetul pe buze si are o multime de admiratori in toata lumea. Este femeie, sotie si mama. Si, in plus, este prima doamna a Statelor Unite ale Americii. Michelle Obama este considerata un exemplu si multi vor sa ii afle secretele. Ea a dezvaluit cateva din obiceiurile ei celor de la www.prevention.com.

Tu esti prioritatea numarul 1
Michelle Obama a facut cunoscute cateva dintre ideile, tabieturile si secretele ei care o ajuta sa aiba o viata mai sanatoasa si mai echilibrata. Unul din principiile de baza ale primei doamne, pe care ar trebui sa il luam in serios unii dintre noi, este sa ne acordam permisiunea de a fi fericiti. Michelle considera ca trebuie sa invatam sa ne pozitionam primii pe lista noastra de prioritati, insa fara a-i neglija pe ceilalti. Ea spune ca femeile care sunt mame nu ar trebui sa se sacrifice pentru copii in detrimentul lor. Ea incurajeaza mamele sa gaseasca un echilibru astfel incat sa reuseasca sa-si indeplineasca datoriile fata de copii, sot si, in acelasi timp, sa se ocupe de ele, de serviciu, sa faca miscare, sa se relaxeze, adica sa aiba grija si de ele, nu doar de familie.

Cand femeia are grija de sanatatea, mintea si corpul ei, ea se simte mai bine, este mai fericita si asta are un impact pozitiv asupra celor din jur. Sanatatea pentru Michelle reprezinta atat ceea ce tine de partea fizica, cat si ceea ce tine de partea interna, de alimentatie sau starea psihica si emotionala.

Miscarea are intaietate
Prima doamna povesteste pe www.prevention.com cum dupa nasterea primului copil s-a ambitionat sa faca sport. Isi aminteste cum sotul ei isi urma mereu rutina si nu-si neglija antrenamentele. A fost un indemn pentru ea. Asa s-a hotarat sa se trezeasca inainte de ora 5 dimineata si sa mearga la sala. Apoi se intorcea si hranea bebelusul. "Cu cat te antrenezi mai mult, cu atat vrei sa faci mai mult, devii mai pasionat de sport", gandeste Michelle Obama. Ea spune ca rezultatele vizibile in urma exercitiilor te imping sa mergi mai departe, sa treci la urmatorul nivel si sa continui sa faci miscare.

"Interval Training" – arzi mai multe calorii
Michelle ne incurajeaza sa gasim niste exercitii sau o forma de miscare care sa ne faca placere. Ea este adepta metodei "Interval Training" fiindca nu poate alerga mult. Si, de asemenea, ii plac exercitiile cu ajutorul carora si-a conturat brate atat de frumoase. "Interval Training" este considerata una dintre cele mai eficiente metode de antrenament. Intr-un program de tip cardio, specialistii in fitness ne recomanda sa includem "Interval Training". Prin cardio se intelege mers pe jos, pe bicicleta, jogging, alergare, inot, etc. Pentru un incepator, durata antrenamentului cardio ar trebui sa fie undeva la 10 minute. In acest timp, poti face niste "intervale", adica poti sa grabesti ritmul si mai apoi sa incetinesti. Asta inseamna "Interval Training". De exemplu, poti mari viteza pentru 30 de secunde si apoi incetinesti pentru un minut. Daca faci jogging, iti poti impune niste puncte de reper de genul pana la capatul unei alei din parc maresc viteza si o mentin, apoi de acolo pana la un alt reper incetinesc si merg.

"Interval Training" ridica si coboara ritmul cardiac. Cand maresti viteza, ritmul cardiac creste si el, iar daca nu poti mentine antrenamentul la aceasta intensitate pentru o perioada mai lunga, atunci incetinesti pentru o perioada. Cand faci astfel de antrenamente arzi mai multe calorii in aceeasi perioada in care ai face exercitii cardio care mentin acelasi ritm cardiac. In general, atletii folosesc "Interval Training" pentru a-si mari viteza.

Prima doamna a SUA ne indeamna sa ne cunostem mai bine, sa stim ce ne bucura, ce ne aduce fericire si satisfactii. Ceea ce te face sa te simti bine trebuie sa fie o prioritate! Ea ne sfatuieste ca intotdeauna sa ne asumam deciziile. Daca tu decizi ca nu ai timp sa faci sport, iar pe viitor asta iti creeaza probleme de greutate sau de sanatate, sa fii constient ca asta a fost decizia ta.

Articol de Simona Esanu, preluat de pe www.121.ro

Copyright www.121.ro

 

 

Articole din aceeasi categorie:
Exercitii fitness pentru intermediari si avansati
Bicicleta sau stepper?

Simona Esanu
Simona Esanuhttp://simona-esanu
Simona Esanu, redactor www.121.ro
Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă