10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPRServicii gratuite pentru copii cu autism în 40 de centre care vor...

Servicii gratuite pentru copii cu autism în 40 de centre care vor fi deschise din februarie

Copiii cu autism vor putea beneficia de servicii gratuite de consiliere şi terapie în 40 de centre care vor fi deschise, în luna februarie, în Bucureşti şi alte 35 de judeţe, în cadrul unui proiect european.

“Centrele vor fi deservite de psihologi cu experienţă în lucrul cu persoanele cu TSA şi instruiţi în terapii cognitiv-comportamentale în cadrul cursurilor organizate de Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România. (…) Pe langă înfiinţarea acestor centre, în cadrul proiectului au fost formaţi deja 480 de profesionişti în terapii de recuperare individualizată pentru persoanele cu autism şi încă cel puţin 100 vor mai beneficia de formare gratuită, în sesiunea de curs din luna ianuarie 2012”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, 1.200 de medici de familie, pediatri şi psihiatri vor fi formaţi şi certificaţi la distanţă (e-learning) în diagnosticarea precoce a tulburărilor de spectru autist şi furnizarea asistenţei medicale de specialitate, până în prezent 370 de medici absolvind deja astfel de cursuri şi sunt certificaţi de Colegiul Medicilor din România.

Cele 40 de centre de consiliere şi terapie a persoanelor cu tulburare din spectrul autist (TSA) au fost înfiinţate de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale prin proiectul strategic “Şi ei trebuie să aibă o şansă!” – program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist.

Proiectul “Şi ei trebuie să aibă o şansă!” a fost demarat la 1 octombrie 2010, are o durată de trei ani şi urmăreşte creşterea şanselor de integrare socială şi ulterior de acces pe piaţa muncii, a copiilor şi tinerilor afectaţi de autism, prin diagnosticare precoce şi facilitarea accesului la servicii şi programe de recuperare şi asistenţă specializată.

Proiectul beneficiază de cofinanţare din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, “Investeşte în oameni!”.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă