13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăGDPRSecţia de chirurgie a Spitalului Carol Davila din Capitală, redeschisă după trei...

Secţia de chirurgie a Spitalului Carol Davila din Capitală, redeschisă după trei decenii

Secţia de chirurgie a Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila” din Capitală a fost redeschisă, miercuri, în prezenţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, după mai bine de trei decenii şi investiţii de 24 de milioane de lei, relatează Mediafax.

Municipalitatea a investit pentru finalizarea lucrărilor începute de Primăria Sectorului 1 şi Banca Mondială, 5 milioane de lei şi alte 19 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură a secţiei.

Clinica de Chirurgie are trei blocuri operatorii dotate cu aparatură similară celei din spitalele din Paris, a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Secţia are 50 de paturi, de asemenea, fiind creată o secţie de anestezie terapie intensivă cu 15 paturi.

Spitalul „Carol Davila” a fost ridicat în 1894, unitatea fiind considerată monument istoric şi de arhitectură, iniţial clădirea aparţinând Curţii de Conturi a României.

Până în 1979, Spitalul „Carol Davila” a avut o structură complexă compusă din ambulatoriu, clinică medicală, compartiment de alergologie, clinică chirurgicală, laborator clinic, secţii de radiologie şi de medicină nucleară. După preluarea conducerii spitalului, prof. dr. Nicolae Ursea a mutat centrul de greutate al activităţii spre nefrologie şi dializă. Mulţi dintre chirurgii actuali, printre care şi primarul general al Capitalei, au făcut practică în anii 1972 – 1973 în acest spital. Printre chirurgii care au lucrat în spital, primarul general i-a amintit pe „cei doi mari coloşi ai chirurgiei româneşti, prof. Făgărăşanu şi Gavriliu”.

Echipa clinicii inaugurate miercuri este formată în mare parte din medici de la sSpitalul „Sf. Pantelimon”, unitatea fiind condusă în prezent de conf. dr. Victor Strâmbu.

„Pentru noi este mai mult decât un moment emoţional, este o bucurie să putem redeschide această clinică în care generaţia anilor 1972-1973 a făcut practică. Este o secţie modernă similară celor din marile capitale europene, aparatura fiind de ultimul tip, aici vor putea fi realizate orice tip de intervenţii chirurgicale mergând până la transplant”, a mai spus primarul general Capitalei.

La rândul lui, rectorul UMF Carol Davila, prof. Florian Popa, a remarcat faptul că noua clinică de chirurgie este una de înalt nivel şi şi-a exprimat bucuria că aceasta este foarte aproape de Academie Română.

Managerul spitalului, prof. Mircea Penescu, a spus că operaţiile în noua clinică vor începe săptămâna viitoare. „Este un spital elastic, dinamic, operaţiile în noua clinică vor începe săptămâna viitoare, astăzi fiind recoltate probe pentru analizele de laborator”, a conchis prof. Penescu.

Cele mai citite

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă