16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăGDPRRenunţă la zahăr şi vei arăta cu 20 de ani mai tânără

Renunţă la zahăr şi vei arăta cu 20 de ani mai tânără

Consumarea moderată a zahărului poate aduce numai beneficii corpului uman: o siluetă suplă, un ten mai tanăr si un corp revigorat, relatează publicaţia Daily Mail.

Wendy Powell, mama a doi copii din Marea Britanie, a decis să reducă zahărul din alimentaţia sa pentru a deveni un antrenor de fitness. Cu cât invăţa mai mult despre fitness, cu atat realiza că dieta sa bazată pe băuturi dulci şi bere îi facea mai mult rău decat bine. După ce a înlocuit berea care era bogată în zaharuri cu un pahar de vin roşu, pielea ei a devenit instant mai curată şi mai hidratată.

Wendy spune că de când a renunţat la zahar, tenul i-a intinerit, iar efectele sunt mult mai evidente decât dacă ar fi folosit o cremă “miraculoasă”.

Citeste Opt teste care îţi pot salva viaţa

Decoperirile femeii sunt susţinute şi de rezultate medicale dezvăluite de cercetători de la Universitatea de Medicină din Olanda. Zahărul şi carbohidraţii rafinaţi ca torturi, biscuiţi şi pâine albă ar trebui consumaţi cu moderaţie pentru a ne păstra sănătatea, declară doctor Aamer Kahn, dermatolog şi director la Harley Street Skin Clinic.

Citeste si Opt alimente mai rele pentru siluetă decât pâinea albă

Acesta abordează si problema tenului uscat spunând că este inutil să dăm bani pe creme scumpe când adevărata hidratatare vine din interior. O dietă bogată în zaharuri afectează secreţia de colagen, iar tenul se subţiază şi se ridează mai uşor.

Specialiştii de la Universiatatea din California spun că zahărul a contribuit la moartea a 35 de milioane de oameni pe întreaga planetă.

Citeste si Cercetători americani: Zahărul este „toxic şi ar trebui reglementat la fel ca şi ţigările”

Doctor Kahn ne sfătuieşte să rezistăm tentaţiei unei felii de tort sau a unui biscuit prin înlocuirea lor cu  preparate din orez brun, paste şi pâine integrală. Scopul este ca zahărul să nu depăşească 10% din dieta.

Aspectul pozitiv intr-o dietă fără zaharuri este că rezultatele se văd imediat. “În doar câteva zile tenul arată mai sănătos”declară doctor Kahn. De asemenea şi dantura se păstrează sănatoasă mai mult timp.

Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă