10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăGDPRRenunţă la zahăr şi vei arăta cu 20 de ani mai tânără

Renunţă la zahăr şi vei arăta cu 20 de ani mai tânără

Consumarea moderată a zahărului poate aduce numai beneficii corpului uman: o siluetă suplă, un ten mai tanăr si un corp revigorat, relatează publicaţia Daily Mail.

Wendy Powell, mama a doi copii din Marea Britanie, a decis să reducă zahărul din alimentaţia sa pentru a deveni un antrenor de fitness. Cu cât invăţa mai mult despre fitness, cu atat realiza că dieta sa bazată pe băuturi dulci şi bere îi facea mai mult rău decat bine. După ce a înlocuit berea care era bogată în zaharuri cu un pahar de vin roşu, pielea ei a devenit instant mai curată şi mai hidratată.

Wendy spune că de când a renunţat la zahar, tenul i-a intinerit, iar efectele sunt mult mai evidente decât dacă ar fi folosit o cremă “miraculoasă”.

Citeste Opt teste care îţi pot salva viaţa

Decoperirile femeii sunt susţinute şi de rezultate medicale dezvăluite de cercetători de la Universitatea de Medicină din Olanda. Zahărul şi carbohidraţii rafinaţi ca torturi, biscuiţi şi pâine albă ar trebui consumaţi cu moderaţie pentru a ne păstra sănătatea, declară doctor Aamer Kahn, dermatolog şi director la Harley Street Skin Clinic.

Citeste si Opt alimente mai rele pentru siluetă decât pâinea albă

Acesta abordează si problema tenului uscat spunând că este inutil să dăm bani pe creme scumpe când adevărata hidratatare vine din interior. O dietă bogată în zaharuri afectează secreţia de colagen, iar tenul se subţiază şi se ridează mai uşor.

Specialiştii de la Universiatatea din California spun că zahărul a contribuit la moartea a 35 de milioane de oameni pe întreaga planetă.

Citeste si Cercetători americani: Zahărul este „toxic şi ar trebui reglementat la fel ca şi ţigările”

Doctor Kahn ne sfătuieşte să rezistăm tentaţiei unei felii de tort sau a unui biscuit prin înlocuirea lor cu  preparate din orez brun, paste şi pâine integrală. Scopul este ca zahărul să nu depăşească 10% din dieta.

Aspectul pozitiv intr-o dietă fără zaharuri este că rezultatele se văd imediat. “În doar câteva zile tenul arată mai sănătos”declară doctor Kahn. De asemenea şi dantura se păstrează sănatoasă mai mult timp.

Cele mai citite

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...

Taximetriștii continuă și astăzi protestul din Capitală

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în...

“ANAF – Ultimul cartuș” – regia Marcel Boloș, în curând, la buticul tău!

Ilustrație: Marian Avramescu După episoade repetate de Brigada DIVERtiSmEnt “La munte și la mare”, pe banii statului, actorii lipsiți de talent ai Agenției Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă