7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăGDPRProf.dr.Sinescu: Operatia s-a efectuat dupa procedurile standard incluse in ghidurile europene

Prof.dr.Sinescu: Operatia s-a efectuat dupa procedurile standard incluse in ghidurile europene

Prof. dr. Ionel Sinescu, medicul care l-a operat pe Patriarhul Teoctist in Centrul de urologie si transplant de la Institutul Clinic Fundeni, a declarat, sambata, referindu-se la acuzatiile din presa, ca acestea sunt neadevarate.

El a subliniat ca persoanele care s-au lansat in astfel de afirmatii "nu cunosc adevarul si nu stiu ce s-a intamplat, facand supozitii iresponsabile".

Prof. dr. Ionel Sinescu a spus ca asteapta concluziile comisiei de experti a Colegiului Medicilor, singurul organism abilitat sa judece astfel de situatii.

El a adaugat ca Patriarhul Teoctist a cunoscut riscurile interventiei si a acceptat operatia, desi i-au fost prezentate si alte alternative, cum ar fi introducerea unui tub sau a unei sonde.

In ceea ce priveste consimtamantul, prof. dr. Ionel Sinescu considera ca acesta a fost facut implicit prin rugamintea de a fi operat.

"Din pacate, cu toate mijloacele terapeutice si competenta prof. dr. Dan Tulbure, seful Departamentului Centrului de Terapie Intensiva, cel care i-a asigurat anestezia Patriarhului Teoctist, nu s-a putut face nimic", a afirmat prof.dr. Sinescu.

El s-a referit si la faptul ca Patriarhul a ales sa faca operatia in Romania, dupa ce a avut o discutie cu o clinica din Germania, care i-a recomandat clinica de la Fundeni si pe prof. dr. Ionel Sinescu.

Procedura operatorie a fost una standard, inclusa in ghidurile europene, pentru un adenom mediu de prostata, mai spus specialistul urolog.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Inspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, iar după această procedură, inspectorii de la Antifraudă Fiscală vor avea un statut special și...

Putin aruncă săgeți spre Vest: „De ce ei (NATO) nu înțeleg că există pericolul unui conflict nuclear?”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri în timpul discursului său adresat națiunii că avertismentele statelor occidentale potrivit cărora Rusia s-ar pregăti să atace...

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...
Ultima oră
Pe aceeași temă