8.2 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăGDPRPierderea în greutate influenţează viaţa sexuală

Pierderea în greutate influenţează viaţa sexuală

Pierderea în greutate îmbunataţeste viaţa sexuală a oamenilor obezi cu diabet de tipul 2 potrivit unui nou studiu, citat de HealthDay News.

Cercetătorii australieni au supus 31 de persoane obeze cu diabet de tipul 2 la o dietă bazată pe alimente puţine calorii sau la una bazată pe reducerea grăsimilor, multe proteine si reducerea carbohidraţilor, menită să scadă aportul caloriilor cu 600 pe zi.

O scădere modestă de greutate, de aproximativ 5%, a condus la o relaxare a disfuncţiilor erectile şi a îmbunataţit dorinţele sexuale timp de opt săptămâni, efectele continuând încă 12 luni, potrivit unui studiu publicat pe 5 august în The Journal of Sexual Medicine. Problemele cu funcţiile tractului urinar au fost de asemenea ameliorate.

„Descoperirile noastre arată că nu numai funcţiile erectile, dar şi micile simptome ale tractului urinar pot marca unele riscuri cardio-metabolistice”, notează Gray Wittert, de la Universitatea din Adelaide.

Aceste descoperiri sprijină cercetarile anterioare care arată că schimbările stilului de viaţă pot avea un efect pozitiv asupra funcţiilor sexuale, potrivit editorului şef al publicaţiei, Irwin Goldstein.

„Într-o vreme în care pastilele pentru slăbit sunt foarte populare, se poate dovedi că pierderea în greutate este o interventie non-farmacologică terapeutică importantă în restabilirea funcţiilor erectilă şi urinară dar şi îmbunătăţirea sistemului cardiovascular”, a spus acesta într-un comunicat de presă.

Cele mai citite

Etapa a 3-a Europa League: Glasgow Rangers-FCSB 4-0

FCSB a pierdut în deplasare cu Glasgow Rangers, scor 0-4, în etapa a 3-a din Europa League. În urma acestui rezultat, campioana României a...
Ultima oră
Pe aceeași temă