13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăGDPRPastilele cu ulei de peşte pot reduce riscul de cancer al pielii

Pastilele cu ulei de peşte pot reduce riscul de cancer al pielii

Administrarea zilnică a unei pastile cu ulei de peşte poate reduce riscul de cancer al pielii, acizii graşi Omega 3 conţinuţi de acest supliment înjumătăţind efectele negative pe care le au razele ultraviolete asupra sistemului imunitar, informează un studiu citat de Mediafax.

Potrivit autorilor acestui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Manchester, acizii graşi Omega 3 din uleiul de peşte fortifică sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva cancerului de piele şi infecţiilor.

Aceasta este pentru prima dată când efectul protector al acizilor Omega 3 – care se găsesc în mod obişnuit în peşte gras şi plante oleaginoase – a fost demonstrat ca funcţionând în cazul oamenilor, informează citat de dailymail.co.uk.

Autorii studiului, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, spun că, deşi modificările în organism, în cazul unei persoane care ia zilnic pastile cu ulei de peşte, sunt mici, pe termen lung sunt foarte importante în ceea ce priveşte prevenirea cancerului de piele şi a infecţiilor.

Uleiul de peşte este benefic şi în prevenirea altor maladii, precum bolile cardiovasculare.

Numai în Marea Britanie, în 2010, s-au înregistrat 100.000 de cazuri de cancer de piele non-melanom, fiind un tip de cancer extrem de întâlnit.

Cele mai citite

Austria: Raiffeisen Bank International investigată (RBI) pentru deficienţe privind combaterea spălării banilor

Autoritatea de Supraveghere a Pieţei Financiare din Austria (FMA) investighează Raiffeisen Bank International (RBI) pentru deficienţe privind combaterea spălării banilor, a anunţat joi grupul...
00:00:39

Un câine prins într-un râu învolburat din Bolivia a fost salvat

Un câine prins în apele repezi ale râului Orkojahuira din vestul Boliviei a fost salvat de un muncitor în construcții atârnat de o macara...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă