11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăGDPRNouă terapie în diabet

Nouă terapie în diabet

Sanofi-Aventis şi CureDM au semnat un acord de licenţă exclusivă, la nivel mondial, pentru o terapie inovatoare, regenerativă în diabet. Este vorba de o nouă peptidă umană în medicina regenerativă.

 

Sanofi-Aventis şi Grupul CureDM au anunţat semnarea acordului de licenţă, la nivel mondial, cu privire la o nouă peptidă umană, Pancreate, care ar putea restabili capacitatea de a produce insulina şi alţi hormoni pancreatici la pacienţii diagnosticaţi cu diabet de tip 1 şi tip 2, informează Agerpres.

Potrivit acestui acord, Sanofi-Aventis va deţine licenţa exclusivă, la nivel mondial, pentru dezvoltarea, fabricarea şi comercializarea Pancreate şi a compuşilor înrudiţi.

CureDM va primi o plată în avans, precum şi alte plăţi aferente etapelor de dezvoltare, autorizare şi comercializare a produsului. Aceste sume ar putea ajunge la un total de 335 milioane de dolari.

”Sanofi-Aventis este deosebit de încântată să adauge portofoliului Diviziei sale de diabet această importantă inovaţie, care are potenţialul de a stimula formarea de noi insule pancreatice complet funcţionale, contribuind astfel la restabilirea unei funcţii pancreatice normale”, a declarat vicepreşedintele executiv, R&D Sanofi-Aventis, Marc Cluzel.

Acesta a adăugat că ”odată dezvoltat, Pancreate ar putea deveni primul tratament de medicină regenerativă pentru diabetul de tip 1 şi tip 2, răspunzând astfel provocărilor semnificative pe care epidemia de diabet le ridică, atât pentru pacienţi, cât şi pentru sistemele de sănătate”.

Cele mai citite
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă