22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRMontajul parchetului din lemn masiv

Montajul parchetului din lemn masiv

Desi in ultimii ani parchetul laminat cu montaj fara adeziv a capatat un loc dominant pe piata amenajarilor interioare, cei care prefera stilul clasic vor alege, cu siguranta parchetul din lemn masiv. Frumusetea naturala a lemnului este de neinlocuit, conferind caldura si eleganta interiorului. Aceste atribute pledeaza pentru alegerea parchetului din lemn masiv.

 

1. Pregatirea suprafetei de baza
Parchetul din lemn poate fi montat pe orice tip de suprafata cu conditia ca aceasta sa fie solida si plana. In cazul de fata, proprietarul a decis ca parchetul sa fie montat peste placile de gresie.

2.Aplicarea adezivului
Atunci cand parchetul este montat pe o suprafata din ciment sau sapa, adezivul se intinde cu un spaclu special pe intreaga suprafata. In cazul de fata a fost aplicata aceeasi tehnica.

3.Montajul lamelelor langa pereti
Intre lamele si pereti au fost prevazute rosturi care, la final, vor fi acoperite de plinta. Pentru ca rosturile sa se mentina, au fost introduse pene. Lamelele au fost taiate pentru a se obtine aspectul tesut al acestora.

4.Pozitionarea lamelei
Pozitionarea fiecarei lamele se face prin introducerea federelor acesteia in canelurile lamelelor, deja montate, aflate pe lungime si, respectiv, pe latime.

5.Fixarea lamelei
Pentru ca imbinarea elementelor de fixare sa se faca perfect, se foloseste un element special din plastic. Acesta se pozitioneaza pe lamela si se loveste cu ciocanul pana cand federul intra complet in canelura lamelei deja montate.

6.Montajul lamelelor la margini
La marginile camerei, lamelele parchetului nu au mai putut fi montate intregi. Din acest motiv au fost taiate. Pentru a se evita risipa de material, fiecare lamela a fost atent masurata, trasata si taiata cu ajutorul circularului.

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă