8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăGDPRMontajul parchetului din lemn masiv

Montajul parchetului din lemn masiv

Desi in ultimii ani parchetul laminat cu montaj fara adeziv a capatat un loc dominant pe piata amenajarilor interioare, cei care prefera stilul clasic vor alege, cu siguranta parchetul din lemn masiv. Frumusetea naturala a lemnului este de neinlocuit, conferind caldura si eleganta interiorului. Aceste atribute pledeaza pentru alegerea parchetului din lemn masiv.

 

1. Pregatirea suprafetei de baza
Parchetul din lemn poate fi montat pe orice tip de suprafata cu conditia ca aceasta sa fie solida si plana. In cazul de fata, proprietarul a decis ca parchetul sa fie montat peste placile de gresie.

2.Aplicarea adezivului
Atunci cand parchetul este montat pe o suprafata din ciment sau sapa, adezivul se intinde cu un spaclu special pe intreaga suprafata. In cazul de fata a fost aplicata aceeasi tehnica.

3.Montajul lamelelor langa pereti
Intre lamele si pereti au fost prevazute rosturi care, la final, vor fi acoperite de plinta. Pentru ca rosturile sa se mentina, au fost introduse pene. Lamelele au fost taiate pentru a se obtine aspectul tesut al acestora.

4.Pozitionarea lamelei
Pozitionarea fiecarei lamele se face prin introducerea federelor acesteia in canelurile lamelelor, deja montate, aflate pe lungime si, respectiv, pe latime.

5.Fixarea lamelei
Pentru ca imbinarea elementelor de fixare sa se faca perfect, se foloseste un element special din plastic. Acesta se pozitioneaza pe lamela si se loveste cu ciocanul pana cand federul intra complet in canelura lamelei deja montate.

6.Montajul lamelelor la margini
La marginile camerei, lamelele parchetului nu au mai putut fi montate intregi. Din acest motiv au fost taiate. Pentru a se evita risipa de material, fiecare lamela a fost atent masurata, trasata si taiata cu ajutorul circularului.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă