Dacă îţi prăjeşti mâncarea cum trebuie, nu sunt şanse să mori din pricina unui atac de cord, arată un studiu citat în British Medical Journal. Potrivit acestuia, nu există nicio legătură între cât de des măncau prăjeli participanţii la studiu şi predispoziţia de a dezvolta o boală de inimă, scrie Realitata.net.
Acest lucru nu este însă valabil pentru orice tip de prăjeli. Studiul a fost realizat în Spania, unde mâncarea este în cele mai multe cazuri prăjită în ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui şi unde, în general, se mănâncă extrem de sănătos, scrie ziarul The Telegraph.
La studiu au participat 40.000 de persoane şi au fost observate 606 incidente de afecţiuni cardiace, atât printre cei care iubesc orice fel de prăjeală, cât şi printre cei care le evită. Alte două studii recente susţin aceleaşi concluzii. „Toate aceste studii luate împreună fac ca mitul că prăjelile sunt în general rele pentru sănătate să fie demontat”.
Există totuşi un risc: mâncărurile prăjite tind să aibă mai multe calorii şi pot duce la creşterea tensiunii arteriale.