25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPRMedicul Aurelia Drăghici, noul director interimar al Institutului Cantacuzino.

Medicul Aurelia Drăghici, noul director interimar al Institutului Cantacuzino.

Medicul Aurelia Graţiela Drăghici a fost numită în funcţia de director general interimar al Institutului Cantacuzino, prin ordinul ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Ordinul a fost semnat vineri, 18 octombrie 2013, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

CITEŞTE ŞI: Directorul Institutului Cantacuzino, DEMIS de Nicolăescu. Vezi cum comentează

Totodată, ministrul i-a dispus noului director realizarea planului de acţiuni întocmit de Consiliul de Administraţie în cursul săptămânii trecute şi să aibă în vedere prevenirea unor situaţii precum cele care au dus la destituirea fostului director general, Radu Iordăchel.

Dr. Aurelia Drăghici, are 47 de ani şi este medic primar obstetrică-ginecologie şi consilier general al Capitalei, din partea USL.

CITEŞTE ŞI: Agenţia Paralela 45 a cerut insolvenţa Institutului Cantacuzino. Vezi de ce

Conform raportului Corpului de Control al ministrului Sănătăţii referitor la activitatea defectuoasă a fostului director general consemnează, printre altele, faptul că “directorul general, prin activitatea desfăşurată, dovedeşte lipsă de viziune, neavând un plan de redresare pe termen scurt, mediu şi lung, toate acestea având un impact negativ asupra funcţionării Institutului Cantacuzino”.

Documentul, postat pe site-ul instituţiei se mai referă la şase contracte care ”au fost încheiate cu aceiaşi firmă de avocatură, cabinetul de avocatură Gavriloi Marius, firmă care, în prezent îl reprezintă pe directorul general Radu Iordăchel”, în procesul în care acesta se judecă cu MS.

CITEŞTE ŞI: Nicolăescu: Am obţinut certificatul de acreditare pentru vaccinul antigripal la Cantacuzino

Totodată, Iordăchel mai este acuzat de „neîndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul şedinţei CA din 30.05.2013, privind demararea negocierilor contractului colectiv de muncă la nivel de
unitate, cu repercursiuni asupra disponibilităţii personalului adecvat pentru producţia vaccinului gripal”, precum şi faptul că „mai multe proiecte finanţate din fonduri europene, derulate de Institut, au
probleme grave în implementare, conform informării făcute în şedinţa CA din data de 30.05.2013, cu consecinţe asupra situaţiei juridice şi economice a Institutului, firma Paralela 45 solicitând
insolvenţa acestuia”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă