20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPRMasajul chinezesc elimina durerea

Masajul chinezesc elimina durerea

Masajul chinezesc incepe sa capete cat mai mult teren, devenind o extensie terapeutica a metodelor occidentale de masaj. El face parte, alaturi de acupunctura, dietetica, fitoterapie si gimnastica energetica, din cele cinci ramuri ale medicinii traditionale chineze.
Simplitatea sa, spun specialistii, dar si concentrarea pe anumite probleme de sanatate, spre deosebire de tratamente, il fac o alternativa excelenta pentru masajul suedez. Masajul chinezesc Tui Na este o metoda terapeutica orientala, utilizata in China de peste 2.000 de ani.  El difera de tehnicile de masaj occidentale, in special datorita conceptului energetic pe care se bazeaza, si anume forta vitala Qi. Prin practicarea lui se urmareste restabilirea unui flux armonios al fortei vitale Qi prin corp, permitandu-i astfel organismului sa se vindece, practic, de la sine, intr-un mod natural.

 

Metoda este prescrisa fie in urma stabilirii unui bilant energetic de catre un doctor in medicina chineza, fie este utilizata pur si simplu drept masaj de relaxare. Tehnicile utilizate variaza in functie de zonele supuse tratamentului, de tipul dezechilibrului, varsta si constitutia pacientului. Terapeutul pune in aplicare peste 300 de tehnici de masaj. In general, el utilizeaza degetele, palma, mana, antebratul sau cotul, dar uneori chiar picioarele sau genunchii.

Tui Na elimina blocajele si stimuleaza capacitatile de autovindecare ale organismului, favorizeaza circulatia sanguina, energetica si contribuie la eliminarea durerii. Deseori, cu alte terapii, masajul chinezesc este utilizat pentru un numar mare de afectiuni frecvente. Intr-o sedinta, pacientul se asaza pe o masa sau saltea. Terapeutul examineaza problemele sale si apoi incepe sa aplice o metoda adecvata de tratament. Se insista asupra zonelor dureroase, a punctelor de presopunctura, a meridianelor energetice, a muschilor si articulatiilor. Pacientul se simte mult mai relaxat, plin de energie si, de ce nu, vindecat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă