20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPRLa moda

La moda

Paris – In fata, o jacheta power; in spate, mult sifon. Un sutien rotunjit, construit in cadrul unei salopete barbatesti. O rochie, un hibrid din diferite texturi si materiale. Amestecul dintre sexe – combinatiile dintre lucruri traditional feminine sau masculine – este cea mai noua forta creativa pentru sezonul de vara 2010. Spre deosebire de alte incercari de acelasi fel, acest nou look pare sa anunte un armistitiu intre sexe.
De la Junya Watanabe au venit jachetele severe – stranse puternic in jurul corpului si curbate la spate. Efectele curbilinii pot fi contrabalansate cu imprimeuri sau jacheta insasi poate fi inlocuita cu diferite combinatii ale unei camasi albe, pentru a alterna ideea de masculin/feminin.

Prezentarea lui Haider Ackermann a fost dominata de fluiditate si de gratie. India pare sa fi fost o influenta, avand in vedere multitudinea de saluri si materiale impletite unite prin jachete din piele cu epoleti, care dadeau permanent sentimentul ca sunt inseparabile. Cat de placut trebuie sa fi fost pentru Jean Paul Gaultier sa se intoarca la teritoriul pe care il ocupa in anii ’80. Sa luam doar exemplul sutienului conic al Madonnei – pe podiumul de acum a fost transformat intr-un sutien care sustinea o pereche de salopete baietesti dintr-un satin albastru deschis.
Designerul poate schimba cu cea mai mare usurinta locul cupelor de la sutien, din fata, in spatele unei jachete – sau al unui trenci clasic, cum era cel purtat de Catherine Deneuve, aflata in primul rand. Vis-a-vis de ea, Rihanna, intr-o tinuta in zigzag, demonstra cealalta fata a oglinzii lui Gaultier. Unele haine semanau mai mult cu haine de scena decat cu lucruri care ar putea face parte din viitoarea noastra garderoba de vara. Insa asta a fost intotdeauna ideea din spatele lui Jean Paul Gaultier.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă