28.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăGDPRLa ce este bun usturoiul?

La ce este bun usturoiul?

Ştiai că usturoiul e bun nu doar la gust, dar te poate ajuta şi în caz de răceală, ţinând chiar cancerul departe. Dar ştiai că tot el te poate vindeca de infecţiile urinare şi nu numai?

Combate răceala

Cel mai bine îşi face treaba dacă îl laşi 25 de secunde la cuptorul cu microunde, fără să-l fi curăţat înainte. Lasă cei doi căţei să se răcească, curăţă-i şi mănâncă-i chiar de la primele semne ale răcelii. Compuşii pe bază de sulf vor întări sistemul imunitar care va luptă mai în forţă cu infecţiile.

Ţine cancerul departe

Data viitoare când găteşti, toacă usturoiul şi lasă-l să se odihnească puţin înainte de a-l folosi în mâncare. Nutriţioniştii din cadrul Institutului American de Cercetare a Cancerului au descoperit că acesta are mai multe proprietăţi dacă este tăiat, rupt, etc., şi lăsat apoi să se „odihnească” timp de 10 minute. Aşa, reţine cu o treime mai mulţi compuşi pe bază de sulf, care luptă cu cancerul, decât dacă l-ai fi aruncat în cratiţă imediat.

Luptă cu infecţiile urinare

Nu doar sucurile de fructe, mai ales cele din familia afinelor, te scapă de infecţiile urinare. Şi usturoiul poate face asta, graţie proprietăţilor sale naturale. O dietă bogată în usturoi va încuraja organismul să lupte mai varstos cu microbii.

Bun pentru picioare

Dacă ai probleme cu mirosul picioarelor, apelează cu încredere la usturoi. Fierbe câteva căţei de usturoi fără să-i fi tăiat în prealabil şi apoi lasă să se răcească. Când apa a ajuns la o temperatură confortabilă, toarn-o într-un bol şi ţine-ţi acolo picioarele, fără a te teme ca vor împrumută mirosul usturoiului. Fiert şi netăiat, acesta nu va lăsa miros – scrie ziare.com.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă