14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăGDPRInvestigaţii RMN la spitalul orăşenesc din Haţeg

Investigaţii RMN la spitalul orăşenesc din Haţeg

Un aparat de investigaţii cu rezonanţă magnetică (RMN) a fost pus în funcţiune la spitalul orăşenesc din Haţeg, după trei ani în care echipamentele medicale au fost păstrate sigilate deoarece nu au existat fondurile necesare pentru montarea unor dispozitive de răcire, transmite Agerpres.

”De la bugetul local au fost investiţi aproape 100.000 de euro pentru ca acest echipament medical să poată fi pus în funcţiune. Avem deja un medic specialist care lucrează cu acest aparat, iar în următoarea perioadă, un al doilea medic va efectua specializarea în domeniu. Dorim ca aparatul RMN să poată fi folosit la capacitate maximă, inclusiv după-amiaza sau în Urgenţă”, a declarat miercuri primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş.

El a menţionat că autorităţile locale vor continua investiţiile în domeniul sănătăţii publice, următorul obiectiv fiind reabilitarea policlinicii din cadrul spitalului. Finanţarea lucrărilor de modernizare este asigurată printr-un proiect în valoare de 5,6 milioane lei câştigat de Primăria Haţeg în cadrul Programului Operaţional Regional.

Spitalul din Haţeg s-a aflat, până în luna martie, pe lista celor propuse pentru a fi transformate în cămine de bătrâni. În urma memoriilor adresate ministerului de resort, dar şi a unor proteste desfăşurate în faţa spitalului, decizia de schimbare a profilului unităţii medicale a fost modificată.

Autorităţile au estimat că de serviciile spitalului beneficiază 45.000 de oameni care trăiesc în Ţara Haţegului, unitatea sanitară fiind singura între Deva şi Petroşani, pe o rază de 100 de kilometri.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă