10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăGDPRInterzicerea fumatului in locurile publice reduce numarul infarctelor cu o treime

Interzicerea fumatului in locurile publice reduce numarul infarctelor cu o treime

Interzicerea fumatului in locurile publice poate reduce cu 36% numarul infarctelor, o dovada in plus care vine in sprijinul ideii de a impiedica angajatii sa fumeze la locul de munca, au anuntat cercetatorii americani, citati de Reuters, transmite Mediafax.

Specialistii recomanda extinderea interdictiilor privind fumatul in locurile inchise pentru a preveni infarctele si a imbunatati starea sanatatii populatiei in general.

Studiul aduce noi dovezi in sprijinul ideii ca fumatul pasiv provoaca infarct si ca introducerea interdictiilor in locurile publice si la locul de munca este ceva ce se poate face pentru a proteja populatia, a declarat James Lightwood, de la Universitatea din California-San Francisco, al carui studiu a fost publicat in Circulation.

Echipa specialistului a analizat date din alte 13 studii asupra efectelor interzicerii fumatului in locurile publice in SUA, Canada si Europa.

Specialistii au spus ca numarul infarctelor a scazut imediat dupa aplicarea interdictiilor, cu 17% in primul an si cu 36% dupa trei ani.

Lightwood a spus ca studiile precedente nu au fost foarte clare in privinta acestui subiect, dar analiza lor a indicat faptul ca interzicerea fumatului in locurile publice are efect semnificativ asupra sanatatii publice.

Profesorul David Goff, de la Wake Forest University School of Medicine din Carolina de Nord, a declarat ca noul studiu sugereaza ca interzicerea fumatului in locurile publice poate reduce semnificativ si costurile ingrijirilor medicale.

Potrivit Centrelor pentru controlul si prevenirea bolilor din Statele Unite, expunerea pe termen lung a nefumatorilor la fumul de tigara poate creste numarul cazurilor de maladii cardiace in randul acestora, de la 25% la 30%.

Fumatul pasiv ucide anual, numai in SUA, circa 46.000 de persoane bolnave de maladii cardiace. Fumatul mai poate provoca aparitia mai multor tipuri de cancer, accidente vasculare, emfizem si maladie pulmonara obstructiva.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă