5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăGDPRInsomnia te poate innebuni

Insomnia te poate innebuni

Insomnia poate provoca grave disfunctionalitati psihice, iar persoanele care au un somn agitat sau nu pot dormi prezinta un deficit de atentie, sunt foarte stresate si chiar depresive.

Problemele psihice sunt asociate lipsei de somn si nu invers, asa cum au crezut pana in prezent oamenii de stiinta, informeaza The Telegraph consultat de ziare.com.

"Este usor sa spui despre un pacient ca are probleme cu somnul din cauza depresiei sau a schizofreniei de care sufera. Doar ca nu ar fi corect, iar studiile recente au aratat o relatie de cauzalitate in sens invers", a spus medicul Robert Stickgold.

Sunt predispuse riscului aparitiei bolilor mintale inclusiv persoanele care sufera de apnee, afectiunea prin care respiratia se opreste temporar in timpul noptii.

Daca noile descoperiri ale cercetatorilor britanici sunt confirmate de urmatoarele teste, atunci tratamentul cu antidepresive pentru cei care au probleme cu somnul se va dovedi inutil.

"Ar fi o veste foarte buna daca, in urma studiilor noastre, vom ajunge la concluzia ca unii bolnavii psihic sunt de fapt persoane cu tulburari ale somnului, nimic altceva", a spus unul din coordonatorii proiectului, Matt Walker.

Studiile realizate pana in prezent au aratat ca lipsa somnului este responsabila pentru aparitia dereglarilor hormonale si stresului, afectiuni asociate bolilor mintale.

Oamenii de stiinta vor sa afle daca lipsa somnului provoaca aceste afectiuni sau daca ele sunt doar un efect al tulburarilor mintale.

Cele mai citite

După ce a anunțat că oficialii statului vor cumpăra produse românești, premierul Ciolacu se întâlnește cu oameni de afaceri americani

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, în dimineața de 27 februarie 2024, cu oameni de afaceri americani, membri ai AmCham. Potrivit Guvernului României, premierul are prevăzută...

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă