20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPRInapoi la sarmul anilor ’80

Inapoi la sarmul anilor ’80

PARIS – Elie Saab nu are nici o problema in a se lasa dus de tendinte, deci faptul ca a abordat imaginea anilor ’80 a fostei case Balmain nu mai surprinde pe nimeni. In loc de o parada de rochii demne de covorul rosu, designerul a prezentat rochii de seara… putin diferite. Toate laitmotivele Balmain si-au facut aparitia pe podium: umerii supra-dimensionati deasupra manecilor foarte stramte, fermoarul auriu la vedere, traversand fata sau spatele unei rochii, sau amestecul de ornamente din cristal cusute pe rochii.
A fost un lucru bun sa vedem cum Saab s-a "mutat" inspre o imagine stradala, insa ar fi fost si mai bine daca si-ar fi urmat propriul drum. Creatorul a sugerat ideea de experiment doar printr-o serie de rochii cu imprimeuri nebunesti: acestea fac, intr-adevar, parte dintr-un trend din ce in ce mai mare al imprimeurilor-fantezie, insa nu aratau ca si cum ar fi luate de pe podiumul unui alt designer.

Ca o asigurare pentru clientii sai fideli, Saab a trimis pe podium si un numar de rochii de seara, dintre care cea mai frumoasa a fost rochia de final, o tinuta pe un singur umar cu un efect Art Deco cusut in fire aurii. In cazul acesta nu s-a mai indoit nimeni de faptul ca rochia fusese facuta de Elie Saab. Colectia creatorului japonez Toshikazu Iwaya, Dress 33 pentru sezonul de primavara 2010, a fost o desfasurare de forta a imprimeurilor Pop Art si a materialelor in culori bombon. Inspirat de perioada cubista a lui Picasso, designerul a creat efecte 3-D cu ajutorul vinilului pentru a produce rochii voluminoase, petale din plastic inflorind de pe o parte a fustelor si rochii infoiate care duceau cu gandul la covorase de primire. Insa colectia a avut atata "joie de vivre" incat a fost usor sa fii dus de val in lumea nebuna a lui Iwaza si sa te gandesti ca, poate, poate, una dintre rochiile sale pe umar imprimate cu fluturi sau o jacheta cu reflexe irizante marginita de dantela ar putea supravietui in lumea reala.

Colectia lui Tsumori Chisato s-a format din aripile pitigoilor zburand catre cer pe un fundal alb, iar pasarile au fost imprimate, au stralucit pe paiete aplicate sau au fost tricotate. Pantalonii cu buzunare marite, terminate in unghi, au facut de asemenea o impresie puternica. Chisato pare a fi tot timpul intr-o stare buna, avand in vedere colectiile ei, intotdeauna puternic dominate de voaluri, flori si imprimeuri feminine. Unele s-ar putea sa arate ciudat, cum ar fi chipurile create pe partea din fata a jachetelor, din revere, insa te fac sa zambesti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă