Cea mai bună metodă de a vă întări în mod natural capacitatea de apărare a organismului în timpul sezonului rece este schimbarea dietei. Introducerea în dieta de toamnă a fructelor și legumelor proaspete, bogate în nutrienți, are efecte benefice asupra imunității și a stării de sănătate.
Usturoiul luptă împotriva gripei
Usturoiul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, deoarece are în compoziția sa alicină și antioxidanți esențiali. Spre deosebire de antibioticele clasice, corpul nu poate dezvolta rezistență la usturoi și acesta nu are efecte secundare. De aceea, nu vă sfiiți să mâncați în timpul gripei cât mai mult usturoi proaspăt, zdrobind, de exemplu, un cățel mare de usturoi într-un bol cu supă de pui fierbinte.
Strugurii ajută la detoxifierea ficatului
Dintre fructe, strugurii au cel mai puternic efect de stimulare a imunității, deoarece conțin resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Resveratrolul stimulează înmulțirea celulelor sănătoase, contribuie la detoxifierea ficatului și are efect antiinflamator, antibacterian și antialergic. Un pahar de vin roșu sau o cană cu suc natural de struguri pe zi este o sursă ideală de resveratrol.
Iaurtul echilibrează flora intestinală
Iaurtul conține bacterii probiotice care ajută la refacerea echilibrului natural al organismului. Starea de sănătate a întregului organismul depinde de echilibrul dintre bacteriile bune și agenții patogeni, iar orice dezechilibru al florei intestinale duce la o sensibilitate crescută în fața infecțiilor. Iaurtul ajută, de asemenea, la stabilizarea vitaminei D în corp și este o sursă bună de calciu.