22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăGDPRGuvernul alocă 750.000 lei pentru medicamentele necesare tratamentului pacienţilor oncologici-surse

Guvernul alocă 750.000 lei pentru medicamentele necesare tratamentului pacienţilor oncologici-surse

Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, o sumă totală de 750.000 lei pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor oncologici, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că Mundipharma, companie care asigură analgezice opioide (morfina) în România, este într-un proces de restructurare a modelului de activitate şi prezenţă pe piaţă, dar a asigurat că acest lucru nu va afecta livrarea produselor lor.

“CNAS îşi exprimă regretul pentru dificultăţile întâmpinate de unii pacienţi în asigurarea tratamentului recomandat. Deficitul de analgezice opioide anunţat şi larg dezbătut în mass-media a fost clarificat în întregime de reprezentaţa pentru România a firmei producătoare, care afirmă că este într-un proces de restructurare a modelului de activitate şi prezenţă pe piaţă, dar care nu va afecta prezenţa medicamentelor din portofoliu pe piaţa Românească”, a spus preşedintele CNAS.

Potrivit lui Duţă, din scrisoarea pe care firma elveţiană a trimis-o la CNAS reiese că în prezent există comenzi şi/sau importuri în derulare cu toţi distribuitorii companiei, pentru toate produsele înregistrate şi “în cantităţi suficiente pentru a deservi necesarul de piaţă”.

Într-un comunicat al CNAS se susţine totodată că Programul Naţional de Oncologie are asigurată finanţarea ritmică şi continuă pentru acest an, cu valori similare ale anului anterior.

Peste 10.000 de bolnavi sunt înregistraţi în Registru în ianuarie.

Compania elveţiană anunţa recent, într-un comunicat, că decizia restructurării “s-a bazat pe înăsprirea considerabilă” a condiţiilor de desfăşurare a activităţii pe piaţa farmaceutică românească, pe creşterea considerabila a expunerii la riscuri financiare, precum şi pe creşterea considerată insuportabilă a nivelului de taxare.

Cele mai citite

Sute de mii de oameni sunt în stradă în Franța împotriva ascensiunii extremei drepte la alegerile europarlamentare

UPDATE: Sunt violențe între manifestanți și polițiști la Paris după ce un agent al forțelor de ordine a smuls un steag al unuia dintre...

Spațiul aerian al Suediei a fost încălcat de un avion militar rusesc, afirmă forțele armate

Un avion militar rusesc a fost întâmpinat de avioane de vânătoare suedeze după ce a încălcat pentru scurt timp spațiul aerian al Suediei, vineri,...

Noul președinte slovac Peter Pellegrini promite că va reuni țara

Peter Pellegrini a depus jurământul sâmbătă în calitate de preşedinte al Slovaciei, promiţând că va reuni ţara, care este puternic divizată din punct de...
Ultima oră
Pe aceeași temă