17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăGDPRFumezi? Experţii avertizează că îţi poţi pierde o treime din memorie

Fumezi? Experţii avertizează că îţi poţi pierde o treime din memorie

Un studiu realizat de experţii de la Universitatea Northumbria arată că fumătorii şi-ar putea pierde o treime din memoria lor pe termen scurt. Oamenii de ştiinţă susţin că acest fenomen este mai des întâlnit în rândul fumătorilor decât al persoanelor care nu au acest viciu, relatează dailymail.co.uk.

La cercetare au luat parte mai mult de 70 de persoane din campusul universitar, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Participanţii au fost rugaţi să dea un test de memorie şi să-şi reamintească detalii mici, precum muzica pe care au auzit-o sau sarcinile pe care le-au îndeplinit în timpul cursurilor.

Rezultatele au arătat că fumătorii au reuşit să îndeplinească doar 59% din cerinţe, cei care au renunţat la fumat au îndeplinit 74% din cerinţe, în timp ce participanţii care nu au fumat niciodată au răspuns la 81% din întrebări.

Doctorul Tom Heffernan, cel care a condus cercetările, a spus că aceste rezultate vor fi extrem de folositoare în campaniile anti-fumat. „Ţinând cont de faptul că în Marea Britanie există 10 milioane de fumători, iar în SUA sunt aproximativ 45 de milioane de persoane dependente de nicotină, este important să conştientizăm riscurile la care ne expunem atunci când fumăm, inclusiv pe cele care ne pun în pericol funcţia cognitivă”, a precizat dr. Heffernan.

Cercetarea va investiga în următoarea perioadă şi efectele fumatului pasiv asupra memoriei, în timp ce doctorul Heffernan şi doctorul Terence O’Neill vor căuta să descopere efectele toxinelor care există în perdele şi mobilă.

Cele mai citite

Adrian Petre s-a râzgandit! Fostul atacant al naționalei de tineret nu se mai retrage

După ce a semnat cu Concordia Chiajna în această vară, Adrian Petre și-a reziliat contractul, dar conducerea clubului l-a convins să revină asupra deciziei. Adrian...

Festivalul Internațional de Film BIFF – ediția aniversară 20

Cea de a XX-a ediție, aniversară, a Bucharest Internațional Film Festival, singura competiție cinematografică internațională de film de lungmetraj organizată în București, intră în...

Zeci de elevi au ajuns la spital după ce au mâncat la școală

Zeci de elevi de la Școala gimnazială din comuna Vlădaia, județul Mehedinți, au ajuns la spital după ce au mâncat la școală prin programul...
Ultima oră
Pe aceeași temă