Exerciţiile de învăţare, folosite de copii la şcoală, pot fi aplicate şi în viaţa de zi cu zi, ajutându-ne să ne amintim mai rapid numele persoanelor sau a locului unde am lăsat cheile.
Deficienţele în memoria pe termen scurt pot apărea la orice vârstă şi pot crea dificultăţi la locul de muncă, dar şi în viaţa personală. Cercetările în domeniu au arătat că oamenii care sunt înconjuraţi de multe dispozitive digitale tind să aibă probleme în a reţine informaţii pentru o durată scurtă de timp. De asemenea, cei care desfăşoară mai multe activităţi în acelaşi timp sunt predispuşi să uite mai repede ceea ce tocmai au aflat, informează Huffington Post.
Un sondaj recent de opinie a constatat că persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani au o memorie pe termen scurt mai slabă decât au persoanele care au depăşit vârsta de 55 de ani. Astfel, 15% dintre tinerii participanţi la studiu au susţinut că nu ştiu ce zi este, compativ cu 8% în cazul celor vârstnici. De asemenea, 14% dintre tineri uită unde îşi pun cheile, faţă de numai 8% în cazul seniorilor.
Psihologii şi neurologii susţin că activitatea cerebrală poate fi îmbunătăţită prin activităţi obişnuite, cum ar fi un somn de 20 de minute, şi printr-o alimentaţie bogată în Omega-3.
Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a afla câteva trucuri pentru îmbunătăţirea capacităţii de memorare!