26.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăGDPRFemeile cu cancer mamar au un RISC DUBLU de a face un...

Femeile cu cancer mamar au un RISC DUBLU de a face un alt tip de cancer

Femeile diagnosticate cu cancer de sân au un risc aproape de două ori mai mare decât femeile sănătoase de a dezvolta un al doilea tip de cancer într-o altă zonă a corpului, arată un studiu al cercetătorilor spaniolilor, publicat în luna octombrie în jurnalul Societăţii de Oncologie Ginecologică din SUA.

Cercetătorii au observat că pacientele cu cancer de sân cu vârsta mai mică de 50 de ani, au un risc cu 39% mai mare de a dezvolta un al doilea tip de cancer, în timp ce la femeile de peste 50 de ani, apariţia unui al doilea tip de cancer s-a dovedit a fi cu 29% mai probabilă. 

Citeşte şi: Cancerul UCIDE de două ori mai mulţi români în 2012 decât în 2009. Care sunt explicaţiile specialiştilor

Cercetătorii au afirmat că riscul unui femei cu cancer de sân de a dezvolta un al doilea tip de tumoare este mai mare decât la femeile sănătoase în primii cinci ani de la punerea diagnosticului. După cei cinci ani, riscul scade, fiind asemănător cu cel al femeilor fără diagnostic de cancer mamar.

Studiul, realizat de Granada Cancer Register, s-a derulat pe 5.897 de femei din Spania, între 1985 şi 2007. 314 femei au dezvoltat un al doilea tip de cancer.

Citeşte şi: Vedetele autohtone militează pentru prevenţia cancerului mamar

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor la nivel global, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În fiecare an, aproximativ 1.4 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate în lume, iar peste 450.000 de femei mor anual din cauza acestei boli.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă