19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăGDPREvanescent, un festin al simţurilor

Evanescent, un festin al simţurilor

Yosh Han, parfumiera preferată a starurilor de la Hollywood, a venit recent din San Francisco pentru a lansa în România, prin intermediul Elysee Concept, colecţia Evanescent. În lumea parfumurilor lui Yosh, chakra, numerologia, aromele şi psihologia se combină.

Fiecare parfum are inscripţionat numere care reprezintă familia olfactivă din care acesta face parte (floral, fructat, condimentat) şi chakra corespunzătoare.

Dar înainte ca parfumurile lui Yosh să ajungă să fie purtate de vedete ca Naomi Watts sau Sienna Miller, carismatica creatoare a aromelor ce îţi învăluie simţurile a trecut printr-un lanţ de întâmplări care s-au amestecat într-un joc al sorţii ce a dus-o pe Yosh pe culmea succesului.

Mama sa este specialistă în ikebana, astfel că Yosh a crescut în familie cu dragostea pentru flori. Ca o coincidenţă, ideograma Yosh înseamnă în chineză chiar „parfum”.

În tinereţe, Yosh s-a mutat din California în Colorado, unde într-o zi a trecut pe lângă un butic cu parfumuri din Aspen. I-a convins pe proprietari că ea trebuie să lucreze acolo şi să înveţe tot despre parfumerie. A început să creeze propriile arome şi a învăţat că oamenii, în funcţie de cultură, mediul din care provin şi hobby-uri, au o anumită preferinţă olfactivă. Şi-a dorit ca în momentul în care va avea propria companie să realizeze parfumuri inspirate de starea de spirit, anotimpuri şi personalitate.

După ce viaţa a pus-o în diverse împrejurări şi Yosh a încercat o sumedenie de job-uri, s-a stabilit în cele din urmă în San Francisco. Aici a lucrat într-un magazin cu articole pentru piraţi… şi a avut inspiraţia de a crea un parfum pentru ei. Momentul a coincis cu lansarea peliculei „Piraţii din Caraibe”, iar ideea a avut un succes foarte mare. Yosh a început să primească oferte, cerându-i-se să creeze parfumuri inspirate de Opera din San Francisco, de diverse personalităţi, ba chiar de mirosul oraşului.

Atunci când combină diverse uleiuri esenţiale şi esenţe naturale, Yosh se inspiră din orice. Natură, artă, conversaţii, oameni. Nu respectă o regulă strictă atunci când creează un parfum. Depinde de situaţie, câteodată poate fi vorba şi de două ingrediente magice care să se combine şi să ofere un miros îmbietor. De exemplu, cele şase parfumuri din colecţia Evanescent sunt create de la cel mai simplu, „Sottile”, care îmbină în mod inteligent două ingrediente, trandafir de ceai şi lăcrămioară, până la cel mai complex, „Omniscent”, în care se regăseşte tot spectrul categoriilor olfactive din colecţie.

„SOTTILE” este vaporos şi subtil, aşa cum îi spune şi numele. Potrivit pentru o feminitate aparte într-o zi luminoasă de primăvară. „Port acest parfum când mă simt delicată şi dulce”, spune Yosh. Bradul siberian, trandafirul de Maroc, violeta, gardenia, iasomia de Sambac, tuberoza egipteană, mazărea dulce şi alte câteva ingrediente se combină în „White flowers”, un parfum sofisticat care surprinde esenţa dragostei. „U4eahh!”, în schimb, e euforic, numai bun de purtat într-o zi caldă de vară.

„STARGAZER” este descris ca o ploaie de stele într-o noapte senină de vară. Pentru a-l crea, Yosh a folosit ghimbir alb şi crini imperiali.

„Ginger Ciao”
, parfumul-semnătură al lui Yosh, e un alter-ego al fiecărei persoane ce te îmbie cu arome de cocos negru, ylang-ylang, neroli, busuioc, santal de Arabia, iasomie, crini imperiali şi regina nopţii. „Omniscent”, un contrast între delicateţea feminină şi vigoarea masculină, are ceva din toate parfumurile din colecţia Evanescent, fiind caracterizat ca fiind un festin al simţurilor.

Cele mai citite

Cererea de precomandă în Rusia pentru noul iPhone este cu 15% mai mare față de modelul anterior

Cererea de precomandă în Rusia pentru noul iPhone este cu 15% mai mare decât modelul anterior, a declarat reseller pentru Reuters, chiar dacă acesta...

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...

Record istoric negativ anunțat de Elena Lasconi. România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi

Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat pe Facebook că România va atinge un nivel record de împrumuturi în 2024, cu o sumă planificată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă