20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPREntorsele, vindecate cu sangele pacientului

Entorsele, vindecate cu sangele pacientului

Doi dintre cei mai buni jucatori ai echipei de fotbal american Pittsburgh Steelers, Hines Ward si Troy Polamalu, au folosit propriul sange intr-un tratament medical care le-a permis recuperarea, astfel incat au putut sa joace in finala Super Bowl.

Mai multi atleti, jucatori de baseball si fotbalisti folosesc aceasta tehnica, folosind propriul sange pentru vindecarea unor rani, informeaza International Herald Tribune consultat de ziare.com.

Tratamentul este folosit de medici la tendinitele de genunchi si entorsele de cot, pentru orice sportiv. Metoda consta in introducerea cantitatilor din propriul sange exact in zona accidentata.

Aceasta tehnica ajuta organismul sa repare tesutul muscular si osos, care a suferit leziuni. Specialistii considera ca acest tratament ajuta la regenerarea ligamentelor si tendoanelor, care scuteste pacientul de interventii chirurgicale.

Totusi, specialistii au confirmat ca acesta metoda medicala necesita studii suplimentare, pentru a putea fi extinsa. In acelasi timp, cercetatorii afirma ca tratamentul este mai putin costisitor si reduce perioada de recuperare a pacientului.

"Este o solutie foarte buna pentru aceste afetiuni, nu implica interventii chirurgicale si foloseste celule din propriul organism pentru a vindeca pacientul", a declarat Dr. Allan Mishra, ortoped la Centrul Medical Universitar din Stanford.

Cercetatorul a adaugat ca aceasta tehnica ar putea revolutiona tehnica medicala sportiva si ortopedia. Tratamentul costa in jur de 2.000 de dolari, iar operatia, in cazul unei afectiuni similare, necesita intre 10.000 si 15.000 de dolari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă