19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPREl vrea sex, ea spune "poate data viitoare". Ce-i de facut?

El vrea sex, ea spune „poate data viitoare”. Ce-i de facut?

"Vrei sa faci sex cu mine? La bine si la rau, la bogatie si la saracie, cand o sa ai chef si cand n-o sa ai chef?" Esti pe o lungime de unda diferita fata de partenerul tau cand vine vorba de sex? El vrea prea des, tu vrei prea rar? Au inceput micile discutii si va paste frustrarea? Ce ai de facut cand nivelul chefului o ia in jos? Cum te vindeci de "durerile de cap"?

Cand esti implinit sexual in cuplu si mai ales la inceputul unei relatii promitatoare, lucrurile merg snur si nu se pune problema lipsei de chef de sex, ci poate doar a cata energie iti mai ramane pentru a doua zi la job, cate ore pe noapte dormi sau daca ramaneti la tine sau la el. Toate bune si frumoase, pana intr-o zi cand unul (sau amandoi) lasa garda jos si devine mai lenes, ca sa nu spun ca il apuca durerea de cap mai des decat ar trebui sau incepe sa considere ingrijorator de natural ca nu isi mai doreste sa faca sex atat de tare ca la inceput.

O oarecare rutina si asezare a vietii sexuale intervine in orice cuplu, nu mai e un secret pentru nimeni. Important e sa ti se aprinda beculetele si sa iei masuri, astfel incat sa iti pastrezi partenerul langa tine si sa va bucurati de o viata sexuala cat mai intensa si dupa primele luni de relatie.

Ce sa faci sa te "dai pe brazda"
Hai sa discutam putin despre lucrurile pe care le poti face, daca ai inceput sa devii mai fara chef cand vine vorba de sexul in cuplu (vorbim data viitoare si despre ce poti face, daca el a inceput sa fie fara chef):

Invata sa te simti sexy si flirteaza
De foarte multe ori, dupa ce ai o relatie stabila, incepi usor, usor si pe nesimtite sa devii mai comoda si chiar mai neglijenta cu tine insati: iti pui tocuri mai rar, te aranjezi mai putin, iti pui lenjerie mai putin sexi, nu-ti mai permiti mici flirturi nevinovate. Odata cu toate astea si cheful de sex scade.

Ce-ar fi daca ai schimba putin din toate astea? Cum ar fi daca ai redeveni cea dinaintea sau de la inceputul relatiei, cea care petrecea ore intregi in fata oglinzii, cea care nu iesea din casa fara sa se asigure ca va fi observata, cea care chicotea ore in sir cu prietenele despre tipul sau tipii care, intr-un fel sau altul, i-au dat tarcoale toata ziua.

Eu zic ca nu ar fi rau. Hai la o runda de shopping, un make up de atitudine, o repriza, doua de flirturi nevinovate, cat sa iti dea incredere in tine, si sa vezi atunci chef de S… (sarmale, spalat vase sau sex) cand ajungi acasa.

Bucura-te de timpul petrecut cu tine insati
Se intampla sa fim absorbite de partenerul de cuplu si el de noi, incat nici nu ne dam seama cum prietenii s-au rarit, viata sociala nu mai exista, pasiunile pe care jurai odinioara ca nu le-ai da pe o relatie stabila, se evapora usor usor din viata noastra. E timpul sa iti permiti sa traiesti si in afara cuplului si sa ii oferi partenerului libertatea de care sigur are nevoie la fel de mult ca si tine. E momentul sa va gasiti si preocupari separate si sa va dati timp sa va fie mereu dor de celalalt. Lasati-va sa respirati si regasiti pasiunea de la inceput.

Ia fraiele in maini
Daca te confrunti cu o astfel de situatie, probabil ti-ai dat seama ca partenerul resimte o oarecare racire a relatiei si o lipsa a dorintei tale de a fi cu el. Cu siguranta, nu va trece mult pana sa ii treaca prin cap sa isi gaseasca alinarea in alt pat sau sa inceapa sa iti reproseze dezinteresul.

Daca te simti macar usor vinovata, surprinde-l… sigur nu o sa se astepte la o seara speciala anuntata inca din timpul zilei printr-un mesaj incitant, mai ales dupa zile sau saptamani intregi in care "te-a durut capul" sau in care ai acceptat o vizibila partida de compromis. Nu uita ca, a-l face pe barbatul de langa tine increzator in propria persoana (si atunci cand vine vorba de sex), il va cuceri iremediabil.

Hai sa te vad acum… ineditul situatiei pe care o alegi drept scenariu iti va starni si tie pofta de sex si sigur se va lasa cu scantei. Nu lasa frustrarea sa puna stapanire pe relatia voastra. Incearca sa redescoperi ce te atragea la inceput la partener, sa descoperi lucruri noi despre el, pe care nu le stii nici chiar dupa atata timp, si sa-i pastrezi mereu ceva nou de descoperit la tine.

Articol de Cristina Gherghitoiu, preluat de pe www.121.ro

Copyright www.121.ro

 

Articole similare:
Va potriviti in pat?
Momente jenante in dormitor

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă