Spitalul Judeţean din Piteşti a primit, miercuri, un nou incubator performant pentru nou-născuţi, în valoare de 10.000 euro, donat de organizaţia Salvaţi Copiii România.
Anul trecut, în secţia de neonatologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti au fost 2.135 de naşteri, din care 199 au fost bebeluşi prematuri. Alţi 350 de bebeluşi, în medie pe an, au nevoie de îngrijiri speciale asemenea prematurilor. Această maternitate primeşte prin transfer nou-născuţii cu probleme din restul judeţului Argeş – Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeş, Costeşti, Călineşti.
Secţia de neonatologie a Spitalului din Piteşti a fost dotată şi anul trecut cu un incubator în valoare de 10.044 euro, iar, datorită acestui echipament, până acum, 96 de nou-născuţi au fost ajutaţi să supravieţuiască.
Până în prezent, Salvaţi Copiii România a dotat 18 maternităţi şi secţii de nou-născuţi cu echipamente performante, în valoare de 1.300.000 ron şi a ajutat 941 de mame tinere şi 633 de gravide.
„Până acum am reuşit să salvăm 3.600 nou-născuţi cu echipamentele donate spitalelor. Cu ceea ce vom oferi în 2014 vom ajuta la salvarea a 5.400 de bebeluşi. Dar avem nevoie de ajutorul oamenilor şi al companiilor în continuare. România pierde aproximativ 1.800 de nou-născuţi anual, majoritatea în primele zile de viaţă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii.
Dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti cu un nou incubator deschide programul de dotare pentru 27 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi pe care Salvaţi Copiii le va face în acest an. Datorită generozităţii contribuabililor prin campania 2%, dar şi a companiilor, 2.074.000 de lei vor fi investiţi în dotarea secţiilor de nou-născuţi din: Piteşti, Bacău, Braşov, 3 maternităţi din Bucureşti, Reşiţa, Caransebeş, Constanţa, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iaşi, Hârlău, Târgu-Mureş, Roman, Piatra-Neamţ, Petroşani, Ploieşti, Sibiu, Botoşani, Vatra-Dornei, Arad, Timişoara, Vaslui, Focşani, Cluj-Napoca şi dezvoltarea de programe de educaţie şi suport pentru 5.000 de mame şi copii din comunităţi defavorizate.
“Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre problemele dramatice ale României şi trebuie să fie priorităţi pentru noi toţi. A completa un formular 230 sau 200 este un gest care nu te costă nimic, însă are o maximă importanţă pentru bebeluşii care luptă pentru viaţă”, a susţinut Amalia Năstase, ambasador al campaniei „Bun venit pe lume”, desfăşurată de Salvaţi Copiii.