15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăGDPRDesignerii isi schimba naravurile

Designerii isi schimba naravurile

MILANO – Orasul acesta are indeajuns de multe rochii sexy si atragatoare incat sa umple una dintre petrecerile lui Berlusconi. De fapt, ideea de dezmat pare sa fi stat la baza colectiilor din sezonul primavara-vara 2010. Moda italiana s-a intors cu susul in jos, iar casele de moda care dansau odata pe ritmuri country au schimbat acum muzica din fundal. Gucci are o abordare sport, folosind costume albe din neopren si alte elemente tehnice, in timp ce Roberto Cavalli, imparatul hainelor seducatoare, se foloseste de idei unisex, alaturand rochii florale, romantice, pantalonilor dungati.
Confuz? Normal! Pana si casele cu traditie par sa-si piarda identitatea. Iar in fata realitatii gri a recesiunii, moda italiana pare a avea chef de ceva escapism, petrecand ca-n 1929.

Pe de alta parte, show-urile din Milano au avut cele Trei Gratii salvatoare ale Italiei: haine impecabile, materiale inventive si manufactura perfecta – cel putin atunci cand hainele nu erau destinate unei petreceri pe plaja. Faptul ca show-ul Dolce&Gabbana a fost transmis in direct pe internet i-a conectat pe cei doi designeri cu fanii lor infocati, dar le-a permis in acelasi timp sa se intoarca la locul din inima lor: Sicilia. Sau pentru a vorbi despre hainele care vor atarna in dulap: multa dantela, corsete si pantaloni negri, mulati.
Show-ul Dolce&Gabbana a fost bine facut, cu rochii de petrecere care treceau cu usurinta de la corsete din dantela neagra la cele din dantela alba, toate punctate de un stil inventiv. Cu jachete stramte care se bombau usor exact deasupra pantalonilor, designerii au creat siluete proaspete, accentuand ideea prin balerini eleganti.

La Gucci, creatoarea Frida Giannini a scos o colectie de imbracaminte sport cat se poate de moderna. Influenta sport, dominanta, a conferit o imagine chic-dura siluetelor filiforme de la Gucci, pe masura ce modelele defilau pe podium, cu parul balansandu-se in spate.
Colectiile lui Giannini au avut dintotdeauna un sentiment de control in jurul lor, insa avand in vedere sezonul acesta haotic, acesta a reprezentat un avantaj. Gucci a parut stilat si puternic – incluzand rochiile negre, iluminate de ornamente metalice.
"Mi-a ajuns covorul rosu – vreau ca aceasta colectie sa fie eleganta si senzuala", a spus Roberto Cavalli in fata decorului de pe podium, umplut cu scaune din rafie si flori albastre si roz, in incercarea de a recrea o terasa aflata pe malul marii. Cavalli a trecut de la provocator la romantic, combinand masculinitatea si feminitatea… intr-o singura tinuta. Asa au aparut rochii discret inflorate, purtate peste si dedesubtul unor pantaloni vargati, iar designerul a indraznit sa arate pantofi cu "toc de pisica", foarte mic, printre obisnuitele sandale-platforma.

Imaginea a parut putin fortata, mai ales ca jonglarea conceptelor de barbat-femeie exista de ani buni, din partea unor designeri precum Jean Paul Gaultier. Pare evident ca majoritatea femeilor ar purta sau un costum, sau o rochie, desi Cavalli a facut o mutare isteata cu rochia-peste-pantaloni, look de o clara inspiratie stradala. si macar designerul a incercat sa reflecte situatia economica, regandindu-si imaginea glamour din trecut.

Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă