25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăGDPRDe ce este berea bună pentru sănătate?

De ce este berea bună pentru sănătate?

Berea, una dintre cele mai populare şi consumate băuturi din lume, conţine multe vitamine şi nutrienţi esenţiali cu efecte benefice asupra organismului uman.

Rapoartele realizate de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii arată că berea are un conţinut bogat de vitamine din complexul B, în special vitamina B3, cunoscută şi sub denumirea de niacină, utilă în prevenirea şi tratarea depresiilor, a durerilor de cap şi a colesterolului ridicat. Studiile au arătat că un pahar de 355 ml de bere conţine o cantitate de 1,83 miligrame de niacină.

Pe lângă niacină, berea mai conţine şi alte vitamine sau nutrienţi cum ar fi vitamina B6, tonică pentru sistemul nervos central, acidul pantotenic, cunoscut şi ca vitamina B5, colină, flavonoide şi alte vitamine ale grupei B, care intervin în cele mai importante procese metabolice ale organismului uman. Cantitatea de vitamine pe care o conţine o bere, conform rapoartelor realizate de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii, este prezentată în tabelul de mai jos. Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare. Se consideră consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă