7.4 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăGDPRCum vă alegeţi maşina de spălat rufe

Cum vă alegeţi maşina de spălat rufe

Ţineţi cont de stilul dumneavoastră de viaţă, de spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie, precum şi de finanţe atunci când vă hotărâţi la un model.

Fiecare model are avantaje şi dezavantaje, de aceea trebuie să vă analizaţi în primul rând nevoile şi bugetul. Pe piaţă există câteva tipuri de maşini de spălat rufe: cu încărcare superioară cu cuvă şi agitator şi maşini de spălat rufe cu încărcare frontală. Cele cu încărcare superioară pot fi de două feluri: cu cuvă şi cu agitator. Acestea din urmă sunt cele mai ieftine maşini de spălat.

Dezavantajele constau în faptul că nu au o capacitate prea mare şi folosesc multă apă. Plus că sunt zgomotoase. Cele care dispun de cuvă (orizontală sau verticală) sunt mai eficiente cu detergenţi ce produc o cantitate redusă de spumă. Cantitatea de apă necesară este mai redusă la aceste modele, iar vitezele de rotaţie pot fi ridicate, timpii necesari derulării programelor fiind destul de mici. Capacitatea acestor modele poate fi de până la  10-11 kg.  Dezavantajul este că se pot distruge ţesăturile rufelor.

Maşinile de spălat rufe cu încărcare frontală sunt cele mai răspândite şi utilizate de către consumatori. Au performanţele cele mai bune la teste şi sunt modele cu rezultate bune la stoarcerea apei din rufe. Capa-cităţile acestor modele pot ajunge şi la 11-12 kg, iar rotaţiile pot fi de până la 1.800 rpm. Dezavantajul lor con-stă în vibraţiile mari ce se trans-mit în podea. În cazul în care dispuneţi de un spaţiu mic, există pe piaţă şi maşini „slim”, dar au capacităţi mici de încărcare.

Iată care sunt cele mai importante funcţii de care trebuie să ţineţi cont atunci când achziţionaţi un anumit model.

CAPACITATEA

Analizaţi cantitatea de rufe pe care o spălaţi, să zicem, într-o săptămână. Dacă spălaţi de cel puţin cinci ori pe săptămână, achiziţionaţi o maşină cu o capacitate mai mare. În schimb, nu are rost să vă achiziţionaţi o maşină cu capacitate mare dacă nu o şi exploataţi. Verdict. O maşină de 6 kg este în mod normal destul de încăpătoare pentru o familie de 4 persoane. O maşină de 7,5 kg va permite sa introduceţi  încă 1-2 perechi de blugi.  Maşinile de 10 kg pot spăla aproape dublul cantităţii medii folosite de o familie de 4 persoane (media este de 4,5 kg).

VITEZA DE ROTAŢIE (RPM)

Vitezele de rotaţii mai mari vă ajută să economisiţi timp în derularea programelor, să aveţi consum mai mic de energie, datorită performanţelor de stoarcere mai bune, dar şi preţul va fi mai ridicat.  O maşina cu viteză de rotaţie de 1.200 este cea mai bună alegere.

CONSUMUL DE ENERGIE ŞI DE APĂ

În ultimii ani, producătorii au redus atât consumul de apă, cât şi pe cel de energie. Însă nu toate modelele cu un consum redus de energie şi de apă au şi performanţele cele mai  bune. Testele APC sunt realizate cu temperaturi de 40ºC, din raţiuni ecologice. S-a mers pe ideea că atunci când o maşină spală bine la temperaturi de 40ºC o va face şi la temperaturi de 60ºC.

FUNCŢIA DE  CLĂTIRE EXTRA

Este utilă persoanelor cu o piele mai sensibilă. Acestea pot folosi şi detergenţi  lichizi.

VITEZA VARIABILĂ DE CENTRIFUGARE

Este o funcţie ce vă permite să ajustaţi viteza de stoarcere pentru a proteja ţesăturile. Această funcţie este utilă doar la modelele ce au viteze de peste 1.000 rpm.

PORNIREA ÎNTÂRZIATĂ

Această funcţie este importantă pentru a putea beneficia de utilizarea energiei mai ieftine de pe timpul nopţii. Amânarea poate fi de la 1h până la 24h.

AFIŞAJUL ELECTRONIC

Există deja modele pe piaţă ce dispun de ecran tactil, dar această funcţie nu face modelele mai uşor de utilizat şi nici performanţele nu sunt mai bune.

SUPRADOZAREA

Este o funcţie ce verifică cantitatea de detergent ce a fost utilizată pentru spălare. Dacă a fost prea mult, maşina foloseşte mai multă apă pentru clătire. 

Cum s-a testat

Testele au fost realizate în laboratoare acreditate şi cu o lungă experienţă în domeniul testării comparative. Maşinile au fost supuse la o serie de teste de performanţă cum ar fi  spălarea, clătirea, stoarcerea, consumul de apă şi energie, cât şi zgomotul produs, uşurinţa utilizării şi calitatea manualului. Rezultatul total însumează toate criteriile de testare la care este supus modelul testat.

Desi modelele actuale dispun de cel puţin 15 programe de spălat, în realitate cei mai mulţi consumatori utilizează programul de bumbac principal, programul scurt şi programul pentru rufe delicate. Aşadar, testele urmăresc îndeaproape aceste programe. Detergenţii moderni permit consumatorilor să spele la 40ºC, aşadar s-a ales această temperatură pentru testare.

http://www.sendspace.com/file/tl85fw masini de spalat rufe intregi

http://www.sendspace.com/file/gywrox masini de spalat rufe panou

Cele mai citite

Google a dezvăluit din greșeală noul AI de navigare web

Google a publicat accidental o inteligență artificială neanunțată oficial pe Chrome Web Store, care poate naviga pe internet în locul utilizatorilor, relatează BFM TV. Incidentul...

Între ecrane și rafturi, românii preferă experiența magazinelor fizice

Într-o epocă dominată de click-uri și coșuri virtuale, clasicele cumpărături din magazine rămân aproape de preferințele românilor În ultimii ani, comerțul online a cunoscut o...

U-BT Cluj, înfrângere dureroasă în Turcia! 80-99 cu Turk Telekom în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a suferit o înfrângere dureroasă în Turcia, în timp ce FC Argeș și CSM Oradea au obținut victorii importante în FIBA Europe...
Ultima oră
Pe aceeași temă