Stim ca florile nu mai infloresc si nici iarba nu mai face ravagii, aerul a devenit mai rece, iar praful este spalat de ploi. Totusi, exista persoane care se lovesc chiar si asa de alergii de sezon.
Toamna, buruienile cu flori sunt cel mai mare declansator al alergiilor. Majoritatea plantelor isi incep polenizarea in august şi acest proces se poate prelungi si in timpul lunilor de toamna.
Majoritatea oamenilor care sunt alergici primavara si vara manifesta alergii si in timpul toamnei. Pentru copii, inceputul unui nou an scolar poate fi semnalat si ca inceputul alergiilor de sezon.
Strazile oraselor si ale parcurilor sunt pline cu frunze uscate, reprezinta un pericol pentru persoanele care sufera de alergii, deoarece acestea sunt imbibate cu polen si mucegaiuri.
Nici in casa nu suntem mai protejati, deoarece deschiderea rara si aerisirea camerei din ce in ce mai putin favorizeaza inmultirea acarienilor.
Cel mai comun motiv al alergiei de sezon este rugina, care persista de la jumatatea lui august, pana la finalul lunii octombrie. Umiditatea scazuta din spatiile inchise este un alt motiv pentru care apar alergiile. Umiditatea scazuta usuca membranele mucoasei nazale, acest lucru ducand spre infectii.
Citeşte continuarea articolului pe lyla.ro.